ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΣ 10:3Π.Μ. - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΣ 10:3Π.Μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΣ 10:3Π.Μ.  

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Δίνουμε μαζική απεργιακή απάντηση ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία, την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στον  πόλεμο! 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια εμείς οι εργαζόμενοι πληρώσαμε την ανάπτυξη, την οικονομική κρίση, πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας, τα επενδυτικά σχέδια της απελευθερωμένης  ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» με ένταση της ενεργειακής φτώχειας. Πληρώνουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, τα χρηματοδοτικά πακέτα και τα Ταμεία Ανάκαμψης, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Πληρώνουμε τη λειτουργία ενός ολόκληρου συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ επικαλείται ότι «δεν διαθέτει απεριόριστους πόρους, πρέπει να φροντίσουμε πρώτα απ’ όλα την εθνική άμυνα», να ανταποκριθούμε στις «διεθνείς υποχρεώσεις» προς τους συμμάχους μας, ΝΑΤΟ – ΕΕ και ότι η υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας θα έχει κόστος και καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν «αυτοσυγκράτηση». Τα κεφάλια μέσα δηλαδή. Βαφτίζει «εθνικό συμφέρον « την πολιτική εμπλοκής στον πόλεμο για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου που καλούνται οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώσουν.

     Συνάδελφοι, απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας από τον  πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση Νατοϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων που κάνουν πολέμους, για να τα μοιράσουν μεταξύ τους. Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγω να διαλέξουμε ληστή.  Τα γεγονότα  αυτά επηρεάζουν και τον κλάδο μας άμεσα γιατί  η Ρωσία και η Ουκρανία είναι οι μεγαλύτερες αγορές γουναρικών, ενώ η ανεργία να βρίσκεται σε ψιλά επίπεδα  με την ακρίβεια σε κοινωνικά αγαθά να οργιάζει, με τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Ρωσία που ήδη πληρώνουμε από το 2014, και η Χώρα μας να αποδεικνύεται (βασιλικότερη των βασιλέων) προς αυτή την κατεύθυνση με συνέπειες που θα επηρεάσουν τον κλάδο μας με νέες απολύσεις και αύξηση της ανεργίας,  οι εργοδότες εκμεταλλεύονται την κατάσταση  εκβιάζοντας τους εργαζόμενους για να υπογράψουν τετράωρη σύμβαση εργασίας ενώ με άμεση επίπτωση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα τους. Αιτούμαστε την άμεση εξασφάλιση του εισοδήματος  των εργαζομένων και ανέργων του κλάδου με ευθύνη του Κράτους και της εργοδοσίας. Να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή – καμιά συμμετοχή με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο στον βρώμικο πόλεμο. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουμε ούτε τις βασικές ανάγκες μας, με το ύψος του κατώτερου μισθού που αμείβεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων στους κλάδους μας να βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663 ευρώ μεικτά.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τις αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ αφού με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της τελευταίας δεκαετίας μείωσαν προς όφελος της εργοδοσίας το μέσο μισθό κατά 25%.

Χωρίς να περιμένουμε κυβερνητικούς σωτήρες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας, απορρίπτουμε αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τετάρτη, 6 Απρίλη να νεκρώσουμε τους χώρους δουλειάς. Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στον δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Διεκδικούμε:

   1.) Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό 

  2.) Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, την 13η 14η σύνταξη κ.α.

   3.) Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 4.) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

5.) Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των

     φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

6.) Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

   7.) Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην υπάρξει καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στο δρόμο.
 8.) Διασφάλιση της καταβολής του μισθού και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε περίπτωση διακοπής της παραγωγής στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.
  9.) Καμία αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο της γούνας.
  10.) Κανένας άνεργος γουνεργάτης χωρίς επίδομα ανεργίας 600€ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Έκτακτο επίδομα 1000ευρώγιατουςάνεργουςγουνεργάτες.
 11.) Ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ , υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, μείωση των εισφορών των εργαζομένων .

  12.) Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, κανείς να μην δουλεύει χωρίς ασφάλεια , (ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι με φασόν).

  13.) Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα.

                                                                                                                       31/3/2022

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria