Συμπτώματα δηλητηρίασης εμφάνισε ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές λέει η Wall Street journal - OlaDeka

Συμπτώματα δηλητηρίασης εμφάνισε ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές λέει η Wall Street journal

Δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς: Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Wall Street journal προανήγγειλε μέσω tweet τη δημοσίευση ολοκληρωμένου ρεπορτάζ κάνοντας λόγο για συμπτώματα δηλητηρίασης του Αμπράμοβιτς και Ουκρανών διαπραγματευτών. Τι λέει το ρεπορτάζ.

Δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς: Ο Max Colchester έγραψε στο twitter ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς και μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας που έλαβαν μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι άνδρες εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπα και τα χέρια, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Αυτά αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal και προσθέτει.

Ο Αμπράμοβιτς και οι ουκρανοί διαπραγματευτές, στους οποίους περιλαμβάνεται ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση πλέον και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ουδείς όμως μπορεί να γνωρίζει ποιες θα μπορούσαν είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία τους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε. Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι είπε ότι δεν είχε πληροφορίες για ύποπτη δηλητηρίαση. Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Αμπράμοβιτς -ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων τόπων διαπραγμάτευσης- καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπα και τα χέρια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι ίδιοι φέρεται να κατηγόρησαν τη Μόσχα, η οποία -όπως είπαν- ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria