Σε δημοπράτηση η Σήραγγα Κλεισούρας με 71 εκατ. ευρώ – Ποιά έργα θα γίνουν - OlaDeka

Σε δημοπράτηση η Σήραγγα Κλεισούρας με 71 εκατ. ευρώ – Ποιά έργα θα γίνουν

Σε δημοπράτηση βγήκε το μεγάλο οδικό έργο κατασκευής της Σήραγγας Κλεισούρας, στην επαρχιακή οδό Καστοριά-Πτολεμαΐδα. Το έργο εκτελείται στο τμήμα ρέμα Κωτούρη-όρια Νομού Κοζάνης. Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο καθώς περνά από δύσκολες γεωλογικά περιοχές. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός.

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 19 του ίδιου μήνα. Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αν τα έργα ξεκινήσουν φέτος, τότε η εργολαβία θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ εκτιμήθηκε σε 71,07 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 57,32 εκατ. ευρώ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – συγχρηματοδοτούμενο σκέλος – καθώς είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ταυτότητα του έργου

Αντικείμενο του υπόψη έργου αποτελεί η πλήρης κατασκευή της αρτηρίας της νέας Επαρχιακής Οδού, που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας και βρίσκεται στα Διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας και απολήγει στα όρια του νομού Κοζάνης.

Η αρτηρία έχει μήκος 10,40 χλμ. Περίπου και συνολικό πλάτος ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος 8,0μ., περιλαμβάνοντας, μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ ανά κατεύθυνση και επιπλέον λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25μ.Στα πλαίσια κατασκευής της αρτηρίας προβλέπεται και η κατασκευή:

• τεσσάρων (4) ισόπεδων κόμβων:

• της σήραγγας Κλεισούρας, διπλής κατεύθυνσης μήκους 1.365μ, με σήραγγα διαφυγής 1.383μ., σε ιδιαίτερα ορεινό ανάγλυφο

• μίας (1) γέφυρας (ρέματος Κώτουρη), μήκους 34,60μ περίπου,

• τεσσάρων (4) Κάτω Διαβάσεων

• δυο κτιρίων στα μέτωπα της σήραγγας

καθώς και η πλήρης αποκατάστασης των συνδέσεων υφιστάμενου τοπικού οδικού δικτύου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria