Ρούλα Πισπιρίγκου – Πάτρα: Στην Ανακρίτρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – «Δεμένη» η υπόθεση, ερευνούν τον ρόλο συγγενών - OlaDeka

Ρούλα Πισπιρίγκου – Πάτρα: Στην Ανακρίτρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – «Δεμένη» η υπόθεση, ερευνούν τον ρόλο συγγενών

Ρούλα Πισπιρίγκου – Πάτρα: Μεταξύ άλλων οι Αρχές ερευνούν το πως προμηθεύτηκε η μητέρα την ουσία που προκάλεσε τον θάνατο στο παιδί της

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου.

Το κοριτσάκι όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε λάβει μεγάλες ποσότητες κεταμίνης (6 mg ανά λίτρο αίματος), ουσία που όπως κατέθεσαν οι θεράποντες ιατροί της δεν της είχαν χορηγήσει οι ίδιοι.

Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

«Απολύτως δεμένη» η υπόθεση

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ερώτημα ωστόσο αποτελεί για τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές το πως η μητέρα προμηθεύτηκε την επίμαχη ουσία η οποία και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού της.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και συγκεκριμένα εάν η προμήθεια έγινε μέσω διαδικτύου, από κτηνιατρικές αποθήκες ή ακόμα και από οποιοδήποτε άλλον θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του κεταμίνη.

Την ίδια στιγμή, η βεντάλια των ερευνών ανοίγει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και στους θανάτους των δύο άλλων κοριτσιών της 3χρονης Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021 έπαιξε ρόλο η ίδια ουσία και ποιος ακριβώς είναι ο μηχανισμός θανάτου τους.

Παράλληλα, θα ερευνηθεί εάν στην υπόθεση έχουν παίξει ρόλο και άλλα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της οικογένειας.

«Άντε πάλι λένε τα δηλητήριασες…»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στη δημοσιογράφο Γιώτα Κοντογεωργοπούλου: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δεν σταματάει. Άντε πάλι να λένε τα δηλητηρίασες. Απλά προκαλείται ένας χαμός τώρα».

«Όχι μόνο ιατρικά δεδομένα αλλά και φωτογραφίες της Μαλένας από το νεκροτομείο δηλαδή δεν υπάρχουν οι άνθρωποι. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ξεκίνησε όλο αυτό και το ένα έφερε το άλλο και έχουν δει όλοι πως πουλάει όλο αυτό και το τραβάνε από τα μαλλιά…

Το τι ψεύτικη μαρτυρία και το τι ψέμα έχουμε ακούσει δεν φαντάζεσαι», έλεγε η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν.

Η σύλληψη και τα πρώτα λόγια της Ρούλας

Τη Ρούλα Πισπιρίγκου συνέλαβαν άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την τραγική υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να ήταν απόλυτα ψύχραιμη κατά τη διάρκεια της σύλληψής της.

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φαίνεται να ήταν τα πρώτα λόγια της, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην Πάτρα και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, όταν η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μια απλή μεταφορά στην Αθήνα αλλά προσαγωγή που στη συνέχεια έγινε σύλληψη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria