Π.Ε. Καστοριάς: Σύσκεψη με φορείς της Γούνας παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

Π.Ε. Καστοριάς: Σύσκεψη με φορείς της Γούνας παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη με τους φορείς της Γούνας πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης μετέφερε τα αποτελέσματα των επαφών του, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς, επίσης, και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, την Δευτέρα 27 Μαρτίου, στην Αθήνα, για το θέμα των επιπτώσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γούνας από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κασαπίδης μετέφερε την θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης, για υποβολή πρότασης αποζημίωσης του κλάδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση των εξαγωγών προϊόντων πολυτελείας, μεταξύ των οποίων και των προϊόντων γούνας.

Από την Κυβέρνηση, ζητήθηκε η ποσοτική αποτύπωση, τόσο της οικονομικής ζημίας των επιχειρηματιών, όσο και του αριθμού των εργαζομένων του κλάδου που πλήττονται, ώστε αυτά να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν στον Πρωθυπουργό, και εάν είναι δυνατόν και στον ίδιο προσωπικά, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Κοζάνη, την προσεχή Τετάρτη.

 Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε ενωμένοι, να διεκδικήσουν, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές, αυτά που δικαιούνται.

Συνάντηση με φορείς Γούνας
Συνάντηση με φορείς Γούνας
Συνάντηση με φορείς Γούνας
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria