Πόλεμος Ουκρανία: Θα υπάρξει και τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων - Συμφωνία για απομάκρυνση αμάχων και κατάπαυση πυρός - OlaDeka

Πόλεμος Ουκρανία: Θα υπάρξει και τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων – Συμφωνία για απομάκρυνση αμάχων και κατάπαυση πυρός

Για όγδοη ημέρα η Ουκρανία ζει τον εφιάλτη του πολέμου ο οποίος ξεκίνησε μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν  να εισβάλει στη χώρα.

Η συνάντηση των δύο πλευρών, ξεκίνησε λίγο μετά τις  16:00 ώρα Ελλάδας στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας, Ποντόλιακ. 

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων κάνουν λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων με σκοπό την απομάκρυνση των αμάχων, αλλά και πιθανή προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των πολιτών. Όπως δήλωσε στο Reuters ουκρανός αξιωματούχος, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν φέρει, μέχρι στιγμής, τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο, υπάρχει συμφωνία και για τρίτο γύρο συνομιλιών σύντομα. Το Associated Press, μετέδωσε ότι η ουκρανική πλευρά τονίζει πως η προσωρινή κατάπαυση πυρός συμφωνήθηκε.

Την ίδια ώρα, οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ρωσική πολιορκία με τον ρωσικό στρατό να κλιμακώνει τις επιθέσεις. Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας η οποία καταλήφθηκε από τους Ρώσους έπειτα από σφοδρές μάχες. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria