Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2022 (Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς) - OlaDeka

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2022 (Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς τιμά την 8η  Μαρτίου ,Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ημέρα ανάδειξης των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

   Δυστυχώς, μετά από τόσους αγώνες του γυναικείου κινήματος φαίνεται πως σήμερα, το 2022, τα αυτονόητα αποτελούν ζητούμενο! 

   Οι γυναίκες  σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος αποφάσεων που λαμβάνονται για “αυτές χωρίς αυτές”! Οι επιπτώσεις των πολιτικών αυτών είναι τραγικές. Τα πρώτα θύματα των πολέμων, της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.  

   Οι γυναίκες έχουν πληγεί σοβαρά λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Εκατοντάδες γυναίκες πέφτουν καθημερινά θύματα γυναικοκτονιών  με κίνητρο το μίσος απέναντι στις γυναίκες, όπως αυτό εγκαθιδρύεται από το σύστημα της πατριαρχίας.

   Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των γυναικών για ένα κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο δικαιοσύνης, ισοτιμίας, χωρίς ΒΙΑ και αποκλεισμούς!!!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria