Πάνω από 2.000 μισθοφόροι του Ερντογάν έφτασαν στην Ουκρανία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ - OlaDeka

Πάνω από 2.000 μισθοφόροι του Ερντογάν έφτασαν στην Ουκρανία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Άνθρωπος από τις τάξεις της συριακής αντιπολίτευσης, τον οποίο επικαλείται ως πηγή του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, αποκάλυψε ότι η Τουρκία έστειλε περισσότερους από 2.000 μισθοφόρους και τζιχαντιστές από τα πεδία μαχών της Συρίας, την ώρα που μέσω του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατυμπανίζει ότι δεν θέλει να βρεθεί εναντίον ούτε της Μόσχας ούτε του Κιέβου.

“Η Τουρκία έστειλε περισσότερους από 2.000 μαχητές από τη Συρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες κατά της Αρμενίας το 2020, και οι περισσότεροι από αυτούς τους μαχητές παρέμειναν εκεί μετά το τέλος των εχθροπραξιών. Η Τουρκία έστειλε μέρος αυτών των μαχητών από τη Συρία και άλλες χώρες, από το Καραμπάχ στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στη σύγκρουση στο πλευρό του ουκρανικού στρατού”, είπε η πηγή.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτοί οι μαχητές εντάχθηκαν στην ξένη λεγεώνα που είχαν δημιουργηθεί προηγουμένως από τις ουκρανικές αρχές.

Προς επιβεβαίωση αυτού, το πρακτορείο ειδήσεων SANA  μετέδωσε χτες ότι περίπου 450 μισθοφόροι έφτασαν στην Ουκρανία από τις συριακές επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι.

Οι περισσότεροι από όσους έφτασαν φυσικά έχουν βάλει στο μάτι ότι την προστασία της Ουκρανίας, αλλά την ανταμοιβή των περίπου 2.000 ευρώ. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από το Μέτωπο αλ-Νούσρα.

Εξάλλου είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες ότι μαχητές από τη Συρία ζητούσαν τη βοήθεια της Τουρκίας για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria