Οικονόμου: O πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση Ερντογάν για γεύμα στην Κωνσταντινούπολη - OlaDeka

Οικονόμου: O πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση Ερντογάν για γεύμα στην Κωνσταντινούπολη

Οικονόμου: «Κλείδωσε» το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Κυριακή ο Πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μητσοτάκης και τούρκος πρόεδρος θα έχουν γεύμα στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν πάντα ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον με ευκαιρία την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι δύο χώρες παρά τη διαφορές τους αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη συνάντηση με τη λογική του “να λύσουμε ζητήματα”», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με θετική διάθεση και εστιάζει στην ουσία, απέχει από ρητορική, και έχει θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μία πολύ κρίσιμη και φορτισμένη διεθνή συγκυρία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε πλήρη εξέλιξη, την αναβίωση ψυχροπολεμικού κλίματος Δύσης – Ρωσίας και με την Τουρκία να διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και ταυτοχρόνως να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί στην προσπάθειά του να μην κλείσει τις πόρτες στη Δύση και το ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκει αλλά και να μη διαταράξει τις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria