Μπάιντεν για Πούτιν: «Είναι δολοφόνος, δικτάτορας και καθαρός κακοποιός» - OlaDeka

Μπάιντεν για Πούτιν: «Είναι δολοφόνος, δικτάτορας και καθαρός κακοποιός»

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταφέρθηκε κατά του προέδρου της Ρωσίας.

Ο Τζο Μπάιντεν σήμερα χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως «δολοφόνο δικτάτορα» και «καθαρό κακοποιό».

Σε εκδήλωση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη γιορτή των Ιρλανδών, στο Καπιτώλιο, ο αμερικάνος Πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταφέρθηκε κατά του προέδρου της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είναι «δολοφόνος δικτάτορας, καθαρός κακοποιός που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον τον ανθρώπων της Ουκρανίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε συμφωνεί με την εκρίμηση του προέδρου Μπάιντεν και πως οι ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία είναι «έγκλημα πολέμου».

«Χθες, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι, κατά τη γνώμη του, έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Προσωπικά, συμφωνώ. Η σκόπιμη στόχευση αμάχων είναι έγκλημα πολέμου. Μετά από την καταστροφή των τελευταίων τριών εβδομάδων, δυσκολεύομαι να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι κάνουν κάτι άλλο. Οι συνέπειες του πολέμου της Μόσχας γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο», είπε.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. Ο Μπλίνκεν συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία πιθανότατα να απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με «αξιωματούχους-μαριονέτες». Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε.

«Ο Πούτιν πληρώνει βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά του», είπε ο Μπάιντεν στην ομιλία του.

Χθες, τον είχε αποκαλέσει «εγκληματία πολέμου», προκαλώντας την αντίδραση του Κρεμλίνου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria