Μακρόν σε Πούτιν: Κάνεις τεράστιο λάθος στην Ουκρανία, λες ψέματα στον εαυτό σου – Θα κοστίσει στη Ρωσία - OlaDeka

Μακρόν σε Πούτιν: Κάνεις τεράστιο λάθος στην Ουκρανία, λες ψέματα στον εαυτό σου – Θα κοστίσει στη Ρωσία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι κάνει ένα μεγάλο λάθος στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Πούτιν-Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο Ρώσο ομόλογό του ότι αυταπατάται σχετικά με την κυβέρνηση στο Κίεβο και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος στο Reuters.

Από την πλευρά του ο Πούτιν επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να επιτύχει την εξουδετέρωση και τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, είτε με διπλωματικό τρόπο είτε με όπλα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Λες ψέματα στον εαυτό σου, είπε ο Μακρόν ο Πούτιν

«Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Λες ψέματα στον εαυτό σου», είπε ο Μακρόν στον Πούτιν, είπε ο αξιωματούχος. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ καιρό».

Η θέση του Πούτιν

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν μόνον τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως είναι ψέμα οι ισχυρισμοί ότι πλήττονται πολιτικές υποδομές. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης σε κάθε περίπτωση θα υλοποιηθούν.

Παράλληλα από το Κρεμλίνο αναφέρουν πως ο Πούτιν σχολίασε επίσης αναλυτικά την ομιλία του Μακρόν για την Ουκρανία, διαφωνώντας με πολλές από τις θέσεις που παρουσιάστηκαν. «Ο πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι στην αναφερόμενη ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν δεν λέγεται λέξη για το σαμποτάζ από την ουκρανική ηγεσία των συμφωνιών του Μινσκ επί επτά χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες και η Γαλλία δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αναγκάσουν το Κίεβο να συμμορφωθεί με αυτές», αναφέρεται στο μήνυμα του Κρεμλίνου.

Επιπλέον, σημείωσε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «η πολυετής γενοκτονία κατά των αμάχων στο Ντονμπάς, που οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα και ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να ζητήσουν άσυλο στη Ρωσία, αποσιωπάται».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria