Λαγκιώτικη συνταγή για τον Ευαγγελισμό - Μπακαλιάρος με ρύζι - OlaDeka

Λαγκιώτικη συνταγή για τον Ευαγγελισμό – Μπακαλιάρος με ρύζι

Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή που μαγειρεύονταν σχεδόν αποκλειστικά την ημέρα του Ευαγγελισμού στο χωριό.

Αυτή η μέρα ήταν και είναι πολύ σημαντική για την θρησκεία μας ως ορθόδοξοι, και την ιστορία μας ως Έλληνες.     Και επειδή ακριβώς είναι τόσο σημαντική και χαρούμενη, μέσα σε όλο το θλιβερό κλίμα της Σαρακοστής, η νηστεία καταλύει, και ο κόσμος μπορεί να φάει ψάρι. 
Βέβαια στη Λάγκα τα χρόνια τα παλιά, δεν υπήρχε άλλο ψάρι, παρά ο παστός ο μπακαλιάρος. Πεντανόστιμος. Όπως και τώρα που τον τιμάμε όποτε μπορούμε. Και το γεύμα της ημέρα ήταν φυσικά ο μπακαλιάρος με το ρύζι. Χορταστικότατο φαγητό και αυτό. Γι’αυτό σας δίνω από σήμερα την συνταγή, ώστε αν θελήσετε να την φτιάξετε να έχετε όλον τον καιρό στη διάθεσή σας να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο. 

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά:

4 κομμάτια παστό μπακαλιάρο

2 κούπες ρύζι γλασέ

4 ½- 5 κούπες νερό

λίγο λάδι

Οδηγίες:

Ξαρμυρίζουμε σχολαστικά τον μπακαλιάρο για  48 ώρες, αλλάζοντας το νερό του τακτικά.  Όταν έρθει η ώρα για το μαγείρεμα, ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο . Μόλις προθερμανθεί,  βάζουμε όλα τα υλικά σε ταψάκι, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Όπως βλέπετε η συνταγή είναι πανεύκολη. Καλή σας επιτυχία, και καλή όρεξη. Ας τιμήσουμε την 25η Μαρτίου στο τραπέζι μας όπως της αξίζει. 

Μαρία Παπαϊωάννου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria