ΚΙΝΑΛ: «Θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα ζήσουμε αυτά που έζησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας» - OlaDeka

ΚΙΝΑΛ: «Θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα ζήσουμε αυτά που έζησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας»

«Η κοινωνία και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν»

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στον ΣΚΑΪ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τοποθετήθηκε για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

«Τα πράγματα δεν είναι απλά, ούτε μπορούμε να κάνουμε μόνο διαπιστώσεις για τα προβλήματα και για τις ευθύνες της Ευρώπης, η οποία ξύπνησε ένα πρωί και είδε ότι δεν έχει ευρωστρατό, ενεργειακή και διατροφική αυτονομία.  Τα ζητήματα είναι τα εξής:

Πρώτον, η χώρα έχει αυξήσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο – εν μέσω κρίσης – κατά 25%. Αυτό είναι μια ευθύνη της κυβέρνησης, δεν μπορεί να ευθύνεται κάποιος άλλος για αυτή την αύξηση.

Δεύτερον, η έλλειψη μακροπρόθεσμων συμβολαίων οδήγησε τη χώρα σε προμήθεια ενέργειας με τιμές χρηματιστηρίου Ολλανδίας, σε καθημερινή βάση και βεβαίως δεν μπορεί να είναι μια τιμή 70% πάνω συγκριτικά με τον Ιανουάριο και να υποστηρίζουν κάποιοι ότι δεν υπάρχει κερδοσκοπία. Υπάρχει αισχροκέρδεια. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει πλαφόν, τόσο στο φυσικό αέριο, όσο και στο πετρέλαιο.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχουν απροσδόκητα υπερκέρδη για τους ηλεκτροπαραγωγούς, τα οποία – όπως επισημαίνει η παράταξή μας- πρέπει να φορολογηθούν και άμεσα να επιστραφούν στους πολίτες. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που τη γνωρίζουν όλοι και άρα το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι μικρές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν να επιβιώσουν και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε δεινές καταστάσεις που έζησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά προβλήματα με σοβαρότητα, άμεσα και χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια.
Η κοινωνία και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria