Καστοριά - Έτσι πρέπει να εορτασθεί η 25η Μαρτίου - Αποκαλύπτουμε τα εσωτερικά έγγραφα του Υπ. Εσωτερικών που εστάλησαν στους αρμόδιους φορείς - OlaDeka

Καστοριά – Έτσι πρέπει να εορτασθεί η 25η Μαρτίου – Αποκαλύπτουμε τα εσωτερικά έγγραφα του Υπ. Εσωτερικών που εστάλησαν στους αρμόδιους φορείς

ΣΧΕΤ.: Τα υπ’ αρίθ. πρωτ. α) 16557/14-3-2022 και β) 16546/14-3-2022 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την 201 η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Στο πλαίσιο της πληρέστερης οργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα του εορτασμού πρέπει να περιλαμβάνει:
α . Την 24 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη
– Ομιλίες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ κ.λ.π., προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για λόγους δημόσιας υγείας.
– Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχόμενων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.
β . Την 25η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή
– Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας.
– Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ένοπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός από τις 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου θα υπάρχει φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Δέσποινα Κοζατσάνη

ΠΡΟΣ:

Δήμους Π.Ε. Καστοριάς

ΚΟΙΝ:

Ιερά Μητρόπολις Καστοριάς
15ο ΣΠ « XV ΜΠ»
Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς Σχολικούς Συμβούλους

Β/θμια Εκπαίδευση Π.Ε Καστοριάς Α/θμια Εκπαίδευση Π.Ε Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria