Εντυπωσιασμένοι Εβραίοι επισκέπτες από την Καστοριά - Τι έγραψαν στο facebook - OlaDeka

Εντυπωσιασμένοι Εβραίοι επισκέπτες από την Καστοριά – Τι έγραψαν στο facebook

«Μια μέρα στην όμορφη και κοσμοπολίτικη Καστοριά. Μικρή πόλη με θέα μια από τις ομορφότερες λίμνες των Βαλκανίων. Πάνω από τη λίμνη χορεύουν σπάνια πουλιά και άλλοι φτερωτοί περιηγητές διασκεδάζουν στο νερό της λίμνης.

Γύρω από τη λίμνη που περιβάλλει τα σπίτια ένα σκηνικό από καφετέριες και ταβέρνες προσφέρουν την ευκαιρία να γευτείτε την παραδοσιακή Καστοριανή κουζίνα.

Μας υποδέχθηκε ο τοπικός μαέστρος της πόλης Αντώνης, διακεκριμένος Χριστιανός, γιος ιερέα, ερευνητής του ελληνικού εβραϊσμού και κυρίως – Σιωνιστής και μεγάλος οπαδός του εβραϊκού λαού.

 Στο σπίτι του φυλάσσονται πολλοί θησαυροί και χιλιάδες βιβλία για τους Εβραίους της πόλης της Καστοριάς που σχεδόν εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

 1000 Εβραίοι έζησαν στην Καστοριά μέχρι την κατοχή των ναζί 

Μόνο 35 Εβραίοι επέζησαν από την τρομερή τραγωδία. Στην πόλη που ζει μέχρι σήμερα μια οικογένεια Εβραίων. Η οικογένεια του Ιάκωβου (Ιάκωβου) Ελιάου.

Στην πόλη να σημειώσουμε την ύπαρξη ενός σπάνιου σπηλαίου που προσφέρει ακόμη και φωνητική ξενάγηση στα εβραϊκά (6 ευρώ) και πολλά μουσεία (Βυζαντινό, λαογραφικό, φορεσιές, Μακεδονικός αγώνας).

Στην Καστοριά πλήθος καταστημάτων γούνινων και δερμάτινων προϊόντων – «προϊόν σπιτιού» ταυτίστηκε με το πέρασμα της πόλης. 

Σε κάθε γωνιά της πόλης θα δείτε έργα καστοριανών καλλιτεχνών, μοναδικά. Θα συμφωνήσουμε και θα πούμε – Καστοριά, άλλο ένα κομμάτι επίγειου παραδείσου στην υπέροχη Ελλάδα, μας άφησε γεμάτους εμπειρίες.

Τώρα σας περιμένει και η Καστοριά.»

Μπορεί να είναι εικόνα πουλί, φύση και σώμα νερού
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που κάθονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, ουρανός και λίμνη
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, κάμερα και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria