Εντοπίστηκαν περίπου 30 νεκρά πουλιά στην λίμνη της Καστοριάς - Εκτάκτως σε Καστοριά και Πρέσπες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς - OlaDeka

Εντοπίστηκαν περίπου 30 νεκρά πουλιά στην λίμνη της Καστοριάς – Εκτάκτως σε Καστοριά και Πρέσπες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Συναγερμός σήμανε στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς από την στιγμή που εντοπίστηκαν 30 περίπου νεκροί πελεκάνοι και κύκνοι στην λίμνη. Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ξύλινο σπιτάκι όπου στεγάζεται το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Καστοριά με την παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασιας Θ. Μάνου, του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς και δύο ακόμα κτηνιάτρων από την Αντιπεριφέρεια.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει συστηματική επιτήρηση της Βόρειας και της Νότιας παραλίας και ειδικά στην περιοχή από το Μαυροχώρι μέχρι το ύψος της ΓΕΟΚ όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα νεκρά πουλιά.

Ήδη έχουν αποσταλεί τρία δείγματα νεκρών πτηνών εκ των οποίων τα δύο βρέθηκαν θετικά στην γρίπη των πτηνών.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και παρακολουθείτε στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Εκτάκτως σε Καστοριά και Πρέσπες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω, αύριο Κυριακή 6 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Δυτική Μακεδονία ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στις Πρέσπες στις 2.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια στην Καστοριά στις 5.00 το απόγευμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria