Διαδικτυακή ημερίδα: «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη» - OlaDeka

Διαδικτυακή ημερίδα: «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη»

Η ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού αποτελεί σωτήρια παρέμβαση για τη ζωή κάθε γυναίκας. Η διεπιστημονική αντιμετώπιση του θέματος αυτού και η σημασία της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο του μαστού αποτέλεσε το αντικείμενο της διαδικτυακής ημερίδας με τίτλο «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη» που διοργανώθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 από το Τμήμα Ψυχολογίας, την Επιτροπή Ισότητας Φύλων και τη Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Την ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον περισσότερα από 90 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, άνοιξε με το χαιρετισμό της η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Άννα Σπύρτου. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι εξειδικευμένοι επιστήμονες κ. Δημήτριος Κοκκώνης, Ογκοπλαστικός Χειρουργός Μαστού- Ειδικός Μαστολόγος, ο κ. Πατσινακίδης Νικόλαος, Ακτινολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΥΓΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ και η κα. Ζαΐρη Ελένη, Παθολόγος- Ογκολόγος, στην Κλινική “Αγιος Λουκάς” ενημέρωσαν το κοινό για τους μύθους και την πραγματικότητα για τις παθήσεις του μαστού, τη σπουδαιότητα  της  πρώιμης διάγνωσης της νόσου καθώς και για τις νέες θεραπευτικές επιλογές που έχει επιτύχει η ιατρική έρευνα.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αφορούσε στο ζήτημα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του μαστού, το οποίο προσέγγισε με την εισήγησή της η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Gestalt του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, κα. Κατερίνα Λέντη. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της προσωπικής εμπειρίας και ανάδειξη της σημασίας του προσωπικού βιώματος από την εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, κα. Αλεξάνδρα Φουντούκη.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους ομιλητές και στις ομιλήτριες για την συμμετοχή και τη συνεργασία τους στην διοργάνωση της διαδικτυακής ημερίδας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria