Αστυνομία Κιέβου: Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times από ρωσικά πυρά - OlaDeka

Αστυνομία Κιέβου: Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times από ρωσικά πυρά

Για νεκρό δημοσιογράφο των New York Times από ρωσικά πυρά στο προάστιο του Κιέβου, Ιρπίν, στην Ουκρανία, κάνει λόγο η Αστυνομία της ουκρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, ένας από τους συναδέλφους του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος δημοσιογράφος και ο συνάδελφός του, επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαζί με άλλους ξένους ανταποκριτές, όταν σύμφωνα πάντα με την ουκρανική αστυνομία, δέχθηκαν πυρά από ρωσικά στρατεύματα. Πρόκειται για τον 51χρονο Μπρεντ Ρενό, ο οποίος έχει βραβευθεί για τη δουλειά του.

https://twitter.com/nmsonline/status/1502989650343964674?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502989650343964674%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2FWorld%2Farticle%2F199197%2Fpolemosoykraniaastynomiakieboynekrosdhmosiografostonnewyorktimesaporosikapyra

Την είδηση μεταδίδει επίσης η ιστοσελίδα Kyiv Post, που έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άτυχου δημοσιογράφου.

Το βιογραφικό του νεκρού δημοσιογράφου

Ο Ρενό έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες ως παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων με τον αδελφό του Κρέγκ.

Μαζί με τον αδερφό του έχουν καλύψει με ντοκιμαντέρ τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τον σεισμό στην Αϊτή, την πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, τη μάχη για τη Μοσούλη, τον εξτρεμισμό στην Αφρική, τη βία των καρτέλ στο Μεξικό και την προσφυγική κρίση των νέων στην Κεντρική Αμερική.

Το έργο τους έχει κερδίσει πολλά από τα κορυφαία βραβεία στην τηλεόραση και τη δημοσιογραφία, μεταξύ των οποίων ένα βραβείο Peabody, δύο βραβεία Columbia DuPont, δύο βραβεία Overseas Press Club, ένα βραβείο Edward R. Murrow, ένα βραβείο IDA, μια υποψηφιότητα DGA για καλύτερη σκηνοθεσία και πολλαπλές υποψηφιότητες για Emmy. Οι ταινίες τους έχουν επίσης λάβει κριτική αναγνώριση από τα περιοδικά Entertainment Weekly, Rolling Stone, Forbes, USA Today, New York Times, Filmmaker Magazine, Los Angeles Times και American Cinematographer. Ο Craig και ο αδελφός του Brent ίδρυσαν επίσης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Little Rock και το Ινστιτούτο Κινηματογράφου του Αρκάνσας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria