Αγρότης νόμιζε πως ανακάλυψε τη μεγαλύτερη πατάτα όλων των εποχών, όμως το DNA έδειξε άλλα - OlaDeka

Αγρότης νόμιζε πως ανακάλυψε τη μεγαλύτερη πατάτα όλων των εποχών, όμως το DNA έδειξε άλλα

Δεν του άρεσε η αποκάλυψη του DNA

Ένα ζευγάρι Νεοζηλανδών αγροτών νόμιζε πως ανακάλυψε τη μεγαλύτερη πατάτα όλων των εποχών και κάλεσαν τους εμπειρογνώμονες των Ρεκόρ Γκίνες για να το επιβεβαιώσουν. 

Επί μήνες κατέθεταν έγγραφα και φωτογραφίας στην επιτροπή του Guiness World Records, η οποία εξέτασε το δείγμα και η επιστημονική ανάλυση της “πατάτας” αποκάλυψε την αλήθεια που δεν ήταν ακριβώς αυτή που περίμενε στο ζευγάρι. Τελικά ανακάλυψαν ένα τεράστιο βολβό κολοκυθιάς, όπως αποδείχθηκε ύστερα από εξέταση DNA που έγινε στον βολβό. 

Tον βολβό ανακάλυψε ο Colin Craig Browns πέρυσι στη μικρή τους φάρμα την ώρα που πότιζε και μάλιστα ισχυριζόταν ότι έμοιαζε και είχε γεύση σαν πατάτα, αν και παραδέχεται ότι δεν ήξερε πως είναι η γεύση ενός βολβού κολοκυθιάς. 

Το ζευγάρι αποφάσισε να ονομάσει το εύρημά τους “Dug”, ενώ η φήμη του γιγαντώθηκε γρήγορα και έγινε μια διασημότητα του τόπου, όσο το διαφήμιζαν μέσα από το Facebook. Του φόρεσαν κιόλας ένα καπέλο και το περιφέρανε με ένα μικρό καροτσάκι τον βολβό ονόματι Dug που ζυγίζει 7.8 κιλά

Για την ιστορία, η μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου παραμένει ως έχει από το 2011 όταν στη Βρετανία ζυγίστηκε μια πατάτα-τέρας κοντά στα 5 κιλά

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria