Έτοιμος για έντιμο διάλογο με τον Πούτιν δήλωσε ο Ζελένσκι. «Κατάλαβα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία», δήλωσε - OlaDeka

Έτοιμος για έντιμο διάλογο με τον Πούτιν δήλωσε ο Ζελένσκι. «Κατάλαβα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία», δήλωσε

«Είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαι έτοιμος να παραδοθούμε, επειδή δεν αφορά εμένα, είναι για τους ανθρώπους που με εξέλεξαν», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, απατώντας στην ερώτηση για το αν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συγκλίνει στις απαιτήσεις της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός: δηλαδή να αλλάξει το Σύνταγμα και να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λαικών Δημοκρατιών του Ντόνετσς και του Λουχάνσκ.

«Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου για αυτό το θέμα αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τα αντιφατικά πράγματα και την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» συμπληρωσε.

«Μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Ζελένσκι.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο Πούτιν να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης πως κατά την άποψή του ότι Βλάντιμιρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, λέγοντας συγκεκριμένα πως «όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν στη γη μας, όλοι οι άνθρωποι που έδωσαν εντολές, είναι όλοι εγκληματίες πολέμου».

«Πιστεύω ότι είναι ικανός να σταματήσει τον πόλεμο που ξεκίνησε», συμπλήρωσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria