Ένοπλη επίθεση με νεκρούς στο Τελ Αβίβ - Φόβοι για κύμα βίας στο Ισραήλ - OlaDeka

Ένοπλη επίθεση με νεκρούς στο Τελ Αβίβ – Φόβοι για κύμα βίας στο Ισραήλ

Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ που σημειώθηκε την Τρίτη. Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό πυροβολισμών στο Ισραήλ σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Μπνέι Μπρακ, ένα προάστιο στο οποίο διαμένουν κυρίως υπερορθόδοξοι Εβραίοι, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση, διακρίνεται ένας μαυροντυμένος άνδρας, οπλισμένος με τυφέκιο, να περιπλανιέται σε έναν δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πυροβολούσε προς τα μπαλκόνια διαμερισμάτων και κατά περαστικών και διερχόμενων αυτοκινήτων.

Το «Ερυθρό Άστρο του Δαβίδ», ο αντίστοιχος Ερυθρός Σταυρός στο Ισραήλ, επιβεβαίωσε πως ο ένοπλος σκότωσε πέντε ανθρώπους.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας, ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό πυροβολισμών στο Ισραήλ σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, εν μέσω φόβων για πιθανό κύμα βίας τον επόμενο μήνα, καθώς συμπίπτουν το Ραμαζάνι, το Εβραϊκό Πάσχα και το Πάσχα των Ορθοδόξων – γεγονός που αναμένεται να οξύνει τις εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σημειώνουν οι New York Times.

Την Κυριακή στη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων, σε μια επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η ισραηλινή αστυνομία ταυτοποίησε και εξόντωσε τους δράστες.

Στις 22 Μαρτίου, στην πόλη Μπερ Σεβά (νότια), τέσσερις Ισραηλινοί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε ένας Άραβας Ισραηλινός, εμπνευσμένος από την ιδεολογία του ISIS. Ο δράστης ήταν δάσκαλος, που καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για «κηρύγματα μίσους» κι επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria