Wordle: Η νέα τρέλα του ίντερνετ που εξαγόρασαν οι Times για 1 εκατ. ευρώ - OlaDeka

Wordle: Η νέα τρέλα του ίντερνετ που εξαγόρασαν οι Times για 1 εκατ. ευρώ

Η νέα τρέλα του ίντερνετ ακούει στο όνομα Wordle. Είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων που ξεκίνησε την παρουσία του τον Οκτώβριο του 2021 και κατάφερε μέσα σε τρεις μόλις μήνες να γίνει viral σε τέτοιον βαθμό που τράβηξε το ενδιαφέρον (αλλά και το… καρνέ επιταγών) των New Work Times.

Η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα του απλού αλλά συναρπαστικού παιχνιδιού που έχει γίνει μόδα στους χρήστες του Διαδικτύου. Μάλιστα, φέρονται να πλήρωσαν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για αυτήν την εξαγορά που έχει ως στόχο να αυξήσει τους συνδρομητές τους στα δέκα εκατομμύρια ως το 2025.

Ηδη το παιχνίδι – φαινόμενο έχει αποκτήσει εκδοχές και σε άλλες γλώσσες πλην της αγγλικής.

Ο Λαου Τσαακ Μινγκ είναι ο developer του Wordle στα καντονέζικα (κινεζική διάλεκτο). Ο ίδιος αναφέρει: «Στην αρχή φτιάχτηκε μόνο για πλάκα. Νόμιζα ότι θα ήταν ωραία αν υπήρχαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι να παίζουν με αυτό. Αλλά μου προκάλεσε έκπληξη ότι πάνω από δέκα χιλιάδες ή ακόμα και εκατό χιλιάδες άνθρωποι έχουν παίξει αυτό το παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος».

Ο Γουέιν Μακντουγκαλ είναι ο developer του Wordle στα μαορί (διάλεκτος σε νησί στο ασχιπέλαγος της Νέας Ζηλανδίας). Δηλώνει: «Ενα πράγμα που δεν περίμενα ήταν ο αριθμός των δασκάλων που λεγαν ότι θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν στις τάξεις τους και ότι είδαν ότι θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στην έναρξη όσο και στο τέλος των μαθημάτων τους, για να επιβραβεύουν τους μαθητές τους».

Στο Wordle ο κάθε παίκτες καλείται να ανακαλύψει την κρυμμένη λέξη που έχει πέντε γράμματα έχοντας μέχρι έξι προσπάθειες. Σε κάθε προσπάθεια ενημερώνεται για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του, σε μια ιδιότυπη κρεμάλα.

Με πράσινο χρώμα εμφανίζονται τα γράμματα που είναι σωστά τοποθετημένα στη μυστική λέξη.

Με κίτρινο χρώμα εμφανίζονται τα γράμματα που υπάρχουν στην λέξη αλλά τοποθετημένα σε διαφορετική θέση.

Με γκρίζο χρώμα εμφανίζονται τα γράμματα που δεν υπάρχουν καθόλου στην λέξη που αναζητείται.

Οι απόπειρες μέχρι να βρεθεί η μυστική λέξη είναι έξι και η καινοτομία είναι ότι οι παίκτες περιορίζονται σε μια παρτίδα την ημέρα, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει σήμερα το παιχνίδι και μπορεί να το βρει κανείς στο powerlanguage.co.uk/wordle.

Εδώ και μερικές μέρες έχει αναπτυχθεί στο διαδίκτυο και ελληνική εκδοχή του Wordle. Τη δημιούργησε ο καθηγητής του Οικ.Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης και είναι μια πιστή αντιγραφή του πρωτότυπου.

Ωρα λοιπόν για να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας να βρείτε την κρυμμένη λέξη, με ένα κλικ ΕΔΩ

EURONEWS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria