“Kατασκευασμένες οι κατηγορίες από ιερατικούς κύκλους της Κοζάνης, επειδή έμαθαν πως πήγαινα για μητροπολίτης” λέει κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικο αρχιμανδρίτης - OlaDeka

“Kατασκευασμένες οι κατηγορίες από ιερατικούς κύκλους της Κοζάνης, επειδή έμαθαν πως πήγαινα για μητροπολίτης” λέει κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικο αρχιμανδρίτης

Την ενοχή ενός ιερέα πρότεινε η εισαγγελέας

Έωλη, βρώμικη, συκοφαντική και απαίσια χαρακτήρισε την κατηγορία ο π.Τίτος Είμαι ακέραιος είπε .Παρθενια,ακτημοσύνη,εγκράτεια και υπακοή ήταν τα βασικά του προτάγματα.Εξήγησε ότι ήταν φτωχός με ένα μόνο μισθό και παρακάλεσε τότε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να μην πληρώνει νοίκι και τον έβαλε στην Αγία Παρασκευή. “Δεν είχα ουδεμία σχέση με το παιδί και καμία τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια.Ούτε στη Ζάμπουρδα πήγαινα. Το παιδί είναι βαλτό” είπε με κύκλους της Κοζανης να το βάζουν για να μην έχει το δικαίωμα να γίνει Μητροπολίτης. Δεν τους κατονόμασε όμως προσθέτοντας ότι είναι χαμαιλέοντες και κρύβονται. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι βοηθούσε φτωχές οικογένειες, όπως την οικογένεια του κατήγορου.

Ο δεύτερος των κατηγορουμένων π.Αχίλλειος που ιερουργούσε στη Μηλιά αναφέρθηκε στις επαφές με τον τότε ανήλικο μαζί με τη μια κόρη του. ”Του έστελνα μηνύματα να μην μαλώνει με τους συναδέλφους του στο στρατό”. Εκείνος κατηγορούσε τις αδελφές του, όπως είπε, που έπαιρναν τη σύνταξη του πατέρα του και δεν τον πρόσεχαν. Για τις φωτογραφίες είπε ότι δεν υπήρχαν, όπως ούτε fb και οι σελίδες ήταν κατασκευασμένες. Λόγος έγινε ότι καθαιρέθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος από τον Μητροπολίτη Παύλο που του έβαζαν λόγια ότι τον κατηγορεί, όπως είπε.

Ο τρίτος των κατηγορούμενων π.Τιμόθεος που ήταν στη Μονή Ζάμπουρδας γνώριζε τον π.Αχίλλειο που ερχόταν δυο φορές τον χρόνο στη Μονή. Μια φορά ήρθε και ο ανήλικος ζητώντας να απαλλαγεί από το στρατό. “Θέλανε το μοναστήρι, όλα ήταν προκατασκευασμένα, οι υποκινητές ήταν από Κοζάνη”.

Οι τρεις ιερείς κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκου και πρωτοδίκως είχαν αθωωθεί.

Η εισαγγελέας της έδρας εξήγησε ότι είναι δύσκολη η απόδειξη των αδικημάτων, αφού γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν ασκείται βια, όπως είπε, αλλά γίνεται κατάχρηση της ιδιαιτερότητας ενός ανθρώπου με οριακή νοημοσύνη να αντισταθεί σε γενετήσιες πράξεις. Αναφέρθηκε σε περιστατικά που πρέπει να σταθεί το δικαστήριο και πρότεινε την ενοχή του π.Αχίλλειου για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο με διανοητική καθυστέρηση και την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών των άλλων δυο, π.Τίτου και π.Τιμόθεου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria