Τρικομματική κυβέρνηση με ΚΙΝΑΛ… χωρίς Μητσοτάκη και Τσίπρα - Τι θα συμβεί στις επερχόμενες εκλογές - OlaDeka

Τρικομματική κυβέρνηση με ΚΙΝΑΛ… χωρίς Μητσοτάκη και Τσίπρα – Τι θα συμβεί στις επερχόμενες εκλογές

Συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται, όπως και η συνεργασία του ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεχωριστά.Όσο και αν το Μαξίμου ξορκίζει το σενάριο της τρικομματικής κυβέρνησης- εάν στις επόμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις η ΝΔ δεν κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία – δεν είναι φανταστικό.

Και αυτό γιατί συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται, όπως και η συνεργασία του ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεχωριστά.
«Ο Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να γίνει νέος (Βαγγέλης) Βενιζέλος», υπογραμμίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που πρόσκεινται στον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ.
Η πολιτική στάση των ίσων αποστάσεων είναι το «κλειδί» για να μην χρεωθεί εκ νέου στον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος και στο νέο αρχηγό του οποιαδήποτε φθορά.
Remaining Time-0:00FullscreenMuteΟ πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μπορεί να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο η κυβερνητική φθορά, η δυσαρέσκεια στο εκλογικό σώμα που αυξάνεται, σύμφωνα με όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις από την πανδημία και το κύμα ακρίβειας, καθώς και η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη με το ΚΙΝΑΛ να αυξάνει τα δημοσκοπικά ποσοστά του έχουν δημιουργήσει νέα δυσμενή για την κυβέρνηση της ΝΔ δεδομένα.
Το ΚΙΝΑΛ αυξάνει τα ποσοστά του από τα αριστερά και τα δεξιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχείων των δημοσκοπήσεων προσελκύει δυσαρεστημένους (από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ) πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ από το ευρύτερο κέντρο και όχι μόνον.

Τι θα συμβεί στις επερχόμενες εκλογές

Έτσι στην επερχόμενες εκλογές, και εάν παγιωθούν οι τάσεις που διαμορφώνονται στο εκλογικό σώμα, το ΚΙΝΑΛ θα είναι καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων και η ΝΔ δεν θα επιτύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Στο πλαίσιο αυτό μπορεί στο Μαξίμου να ξορκίζουν τα διάφορα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, ωστόσο στο προσκήνιο προβάλει ένα νέο σενάριο το οποίο θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ το οποίο θα αποφύγει έτσι τα επικίνδυνα διλλήματα: Σχηματισμός τρικομματικής κυβέρνησης (ουσιαστικά μιας σχεδόν… οικουμενικής) χωρίς όμως τη συμμετοχή Μητσοτάκη και Τσίπρα.
Η αγορά (μέσα και έξω) δεν κρίνει αρνητικά μια τέτοια εξέλιξη στην προοπτική των συμμαχικών κυβερνήσεων.
Το αντίθετο μάλιστα στο βαθμό που μια τέτοια κυβέρνηση θα επιδράσει θετικά στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης…

Α.Π.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria