Τουρκία: Θετικός στον κορονοϊό ο Ερντογάν και η σύζυγός του - OlaDeka

Τουρκία: Θετικός στον κορονοϊό ο Ερντογάν και η σύζυγός του

Ο Τούρκος πρόεδρος, είχε ήδη κάνει δύο δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac αλλά φαίνεται δεν ήταν αρκετές και επέλεξε να κάνει πρόσφατα και την τρίτη δόση.

Θετικός στον κορονοϊό είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η σύζυγός του, Εμινέ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τα social media.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ερντογάν είχε επισκεφθεί μαζί με τη σύζυγό του προ ημερών το Κίεβο.  UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Τα νεότερα από την υγεία του

Και οι δύο εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στην κατοικία τους. Η μόλυνση με τον κορωνοϊό ωστόσο, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει ο τούρκος πρόεδρος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η καταπόνησή του να είναι εμφανής σε αρκετά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Η ερευνητική ομάδα της ιστοσελίδας Nordic Monitor έχει υποστηρίξει ότι ο τούρκος ηγέτης έχει δώσει πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ πάσχει και από βαριά επιληψία.

Εμβολιασμένος τριπλά

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής ο «σουλτάνος» έχει πραγματοποιήσει ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο Τούρκος πρόεδρος, είχε ήδη κάνει δύο δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac αλλά φαίνεται δεν ήταν αρκετές και επέλεξε να κάνει πρόσφατα και την τρίτη δόση. Αν και ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποκάλυψε ποιας εταιρίας ήταν η τελευταία δόση που έκανε, πληροφορίες λένε ότι ήταν της Pfizer.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του είναι καλά στην υγεία τους και ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινές τους υποχρεώσεις σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα εξακολουθούν να εργάζονται από την οικία τους.

«Αυτή τη στιγμή που η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώθηκε γρήγορα, το τεστ για την Covid-19 για τον πρόεδρό μας και την αξιότιμη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν ήταν θετικό μετά από ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας τους είναι αρκετά καλή, ώστε να μην εμποδίζει το έργο τους. Τους εύχομαι γρήγορα περαστικά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria