Τι είπε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για θέματα που αφορούν την Καστοριά στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο (ΚΕΦΙΑΠ, Απολιγνιτοποίηση) - OlaDeka

Τι είπε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για θέματα που αφορούν την Καστοριά στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο (ΚΕΦΙΑΠ, Απολιγνιτοποίηση)

Ολυμπία Τελιγιορίδου:«Δεν υπάρχει προτεραιοποίηση των τομέων ενίσχυσης και μάλιστα προστίθενται κλάδοι που δεν είναι σαφές γιατί πρέπει να ενισχυθούν. Για παράδειγμα, προστίθενται τα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης για ιδιωτικές επενδύσεις που θα χρηματοδοτούνται από τον αναπτυξιακό. Αυτό ξέρετε ποια ώρα γίνεται; Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλύσει αντίστοιχες δημόσιες δομές, όπως για παράδειγμα, το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης στο Άργος Ορεστικό, που είναι ένα κέντρο υψηλών προδιαγραφών, που η κυβέρνηση αυτή έχει σταματήσει την 24ωρη λειτουργία του και τώρα προκρίνει στον αναπτυξιακό αντίστοιχες δομές. Γιατί για εσάς η υγεία πρέπει και αυτή να είναι στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους. Πρέπει να κλείσουν οι δημόσιες δομές για να υπάρχουν πελάτες για τα ιδιωτικά κέντρα, τα οποία όμως θα γίνονται με δημόσια χρήματα.

Κύριε Πρόεδρε, μισό λεπτό μόνο θέλω να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά την περιοχή μου. Στο υποκεφάλαιο Δ, στα άρθρα 51 μέχρι 57, περιγράφονται επενδυτικά σχέδια για καθαρά λιγνιτικές περιοχές.

Θέλω να σας πω ότι η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήτανε μία περιφέρεια που αντιμετωπιζόταν και οι τέσσερις περιφερειακές ενότητες ως ενιαία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Καστοριά και τα Γρεβενά να χάνουν πόρους από το ΕΣΠΑ, από κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Και τώρα στην απολιγνιτοποίηση χάνουνε πάλι γιατί μένουν εκτός αυτού του σχεδιασμού. Τοπικά στελέχη στην περιοχή, ο κύριος Μουσουρούλης, αλλά και υπουργοί έλεγαν, ότι αυτή η αδικία θα αποκατασταθεί από τον αναπτυξιακό νόμο, κάτι που δεν το βλέπουμε. Δεν υπάρχει περιφερειακή συνείδηση και για άλλη μία φορά η Καστοριά και τα Γρεβενά, που για δεκαετίες ήταν χαμένες, είναι χαμένες και από αυτόν τον αναπτυξιακό.

Αυτό το θεωρώ άδικο και θεωρώ επίσης ότι αποδεικνύει και την κοροϊδία και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria