Συνάντηση στο χωριό Κοιλάδα του πρώην Δήμου Ελλησπόντου με θέμα την ίδρυση τοπικού ΤΟΕΒ και την αντιμετώπιση προβλημάτων του αρδευτικού δικτύου - OlaDeka

Συνάντηση στο χωριό Κοιλάδα του πρώην Δήμου Ελλησπόντου με θέμα την ίδρυση τοπικού ΤΟΕΒ και την αντιμετώπιση προβλημάτων του αρδευτικού δικτύου

Συνάντηση εργασίας στο χωριό Κοιλάδα του πρώην Δήμου Ελλησπόντου, στην Κοζάνη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Μάνος Θωμάς, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Συνεργάτη του Βελισσάριο Παπαδόπουλο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Περιφερειακός σύμβουλος Σαββουλίδης Χρήστος, ο οποίος παρέστη και ως εκπρόσωπος των αγροτών της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κοζάνης Παφύλης Δημήτριος και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων (γεωπόνων) του Δήμου Κοζάνης.

Στην συνάντηση τέθηκαν ως θέματα, η ίδρυση τοπικού Τ.Ο.Ε.Β που θα αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων που το δίκτυο αυτό ήδη αντιμετωπίζει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παριστάμενους για την διαδικασία ίδρυσης νέου Τ.Ο.Ε.Β και για τα οφέλη που θα προκύψουν για τους αγρότες στην περιοχή από την ενεργοποίησή του. Παράλληλα προτάθηκε η συμβολή και βοήθεια του Δήμου Κοζάνης μέσω των υπηρεσιών του (γεωπόνων), στην σύνταξη του κτηματολογικού πίνακα που πρέπει να συνοδεύει το αίτημα, διαδικασία την οποία και ανέλαβε ο Δήμος.

Τέλος, καταγράφηκαν τα προβλήματα του αρδευτικού δικτύου και σχεδιάστηκαν τα βήματα αντιμετώπισής τους.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Μάνος δήλωσε: “Είμαι ευτυχής που μετά από την πάροδο δύο ετών, από την εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, για την οργάνωση και επέκταση των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειάς μας, οι αγρότες του πρώην Δήμου Ελλησπόντου, με την βοήθεια του Δήμου Κοζάνης, ασπάζονται τον σχεδιασμό μας και προχωρούν στην σύσταση του νέου Τ.Ο.Ε.Β στην περιοχή. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλή τον Γιώργο Κασαπίδη θα σταθούμε στο πλευρό τους, βοηθώντας τους, τόσο στο στάδιο της διαδικασίας ίδρυσης, όσο και στο θέμα της αποκατάστασης των βλαβών του αρδευτικού δικτύου, με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και την ταυτόχρονη ανάπτυξη της πολιτικής μας για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.”

      O Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας  
  Θωμάς Μάνος
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria