Πόλεμος στην Ουκρανία: 15 δισ. την ημέρα κοστίζουν στην Μόσχα οι επιχειρήσεις - Γιατί οι Ρώσοι δεν θα αντέξουν πόλεμο 10 ημερών - OlaDeka

Πόλεμος στην Ουκρανία: 15 δισ. την ημέρα κοστίζουν στην Μόσχα οι επιχειρήσεις – Γιατί οι Ρώσοι δεν θα αντέξουν πόλεμο 10 ημερών

Ο πρώην Εσθονός υπουργός Άμυνας Ρίχο Τέρας υποστηρίζει ότι οι πύραυλοι των Ρώσων επαρκούν για 3-4 ημέρες – Η συνάντηση του Πούτιν με Ρώσους ολιγάρχες στα Ουράλια Όρη και η απογοήτευση της Μόσχας για την ουκρανική αντίσταση

Στον ισχυρισμό ότι η εισβολή του Πούτιν στο Κίεβο δεν μπορεί να προχωρήσει επειδή η Ρωσία θα ξεμείνει γρήγορα από όπλα και χρήματα και σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός προχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Εσθονίας Ρίχο Τέρας. Σύμφωνα με τον πρώην Εσθονό υπουργό Άμυνας αυτό θα συμβεί εάν οι ουκρανικές δυνάμεις συγκρατήσουν τους Ρώσους για δέκα ημέρες. 

Μάλιστα ο Τέρας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, επικαλούμενος πηγές των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε ότι η εισβολή στην Ουκρανία κοστίζει στη Μόσχα 15 δισ. λίρες την ημέρα. Μάλιστα πρόσθεσε πως οι πύραυλοι που έχει στη διάθεσή της η ρωσική πλευρά φτάνουν για τρεις έως τέσσερις ημέρες γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται περιορισμένα. 

Σύμφωνα με τον Εσθονό πολιτικό, το σχέδιο του Πούτιν βασίστηκε στην «τυχαία» εκτόξευση πυραύλων σε μεγάλα κτίρια για «εκφοβίσει» τους Ουκρανούς, στην πρόκληση μαζικών λιποταξιών, στην παράδοση των όπλων και στη φυγή του Ζελένσκι από τη χώρα.

Ακόμη, όπως ισχυρίστηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ρίχο Τέρας, οι ρωσικές υπηρεσίες βρίσκονταν κοντά στο Κίεβο από τις 18 Φεβρουαρίου και είχαν σχέδιο να καταλάβουν γρήγορα την πρωτεύουσα και να εγκαταστήσουν στην εξουσία ένα καθεστώς «μαριονέτα».

«Οι Ρώσοι είναι σοκαρισμένοι από τη σφοδρή αντίσταση που συνάντησαν. Οι Ουκρανοί πρέπει να αποφύγουν τον πανικό! Η Ουκρανία πρέπει να παραμείνει δυνατή και πρέπει να παρέχουμε βοήθεια!», τόνισε ακόμη σε μία άλλη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συνεχίζοντας τις αναρτήσεις στο Twitter ο Ρίχο Τέρας υποστήριξε πως ο  Βλάντιμιρ Πούτιν φέρεται να κάλεσε σε συνάντηση Ρώσους ολιγάρχες σε ένα καταφύγιο που βρίσκεται στα Ουράλια Όρη. Κατά τη διάρκεια των επαφών του ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να ήταν εκνευρισμένος καθώς πίστευε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν «εύκολη» και «ολα θα γίνονταν από μία έως τέσσερις μέρες».

Σημειώνεται πως με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας οι απώλειες της Ρωσίας ανέρχονται σε περίπου 2.800 στρατιώτες, 80 τανκς, 516 τεθωρακισμένα οχήματα, δέκα  αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria