Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας - OlaDeka

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, μετά τις επιθετικές δηλώσεις των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει ο Guardian, επικαλούμενο το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε τη διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να «θέσουν τη Ρωσία» και τη Λευκορωσία «υπεύθυνες» για τη «βίαιη και εντελώς απρόκλητη και αδικαιολόγητη» «εισβολή» στην Ουκρανία την περασμένη Παρασκευή (25.2.2022), προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα υποχρεωθεί να πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τις ενέργειές της.

Όπως αναφέρει το Sputnik, «οι ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να θέσουν τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε ενημέρωση με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria