Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό - OlaDeka

Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία ψάρευαν στο σημείο.

Το αλιευτικό προσεγγίστηκε από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ζητώντας του να αποχωρήσει, με το τουρκικό πλήρωμα να αγνοεί τα μηνύματά του. 

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ο χειριστής του αλιευτικού έκανε κίνηση, προκειμένου να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, ενώ οι ψαράδες φέρονται να πέταξαν και διαφορά αντικείμενα στο ελληνικό σκάφος. 

Τότε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη σε χρήση πυρών από όπλο τύπου φλόμπερ, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές το αλιευτικό, το οποίο εν τέλει έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παραλία.

Τι αναφέρει η τουρκική Ακτοφυλακή

Από την πλευρά της, σε σχετική ανακοίνωση, η τουρκική Ακτοφυλακή κάνει λόγο για έναν τραυματία ψαρά, μιλώντας, μάλιστα, για «παρενόχληση που πραγματοποιήθηκε σε 2 τουρκικά αλιευτικά στα ανοιχτά της Σμύρνης/Karaburun» και εγκαλώντας τις ελληνικές αρχές για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»…

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στις 22 Φεβρουαρίου 2022, περί τις 19:15, 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν ανάμεσα στη Χίο και στο Karaburun δέχθηκαν πυρά από ελληνικά στοιχεία, και μετά τη λήψη της πληροφορίας ότι ένα μέλος είχε τραυματιστεί στο πόδι, 2 σκάφη της Ακτοφυλακής εστάλησαν αμέσως στην περιοχή με την Μονάδα Πρώτων Βοηθειών.

Δεν εντοπίστηκε κανένα ελληνικό στοιχείο από τα σκάφη της Ακτοφυλακής που έφτασαν στο σημείο του περιστατικού και οι πρώτες βοήθειες στον άνθρωπο που ήταν ελαφρά τραυματισμένος με σκάγια στο πόδι δόθηκαν από την Μονάδα Πρώτων Βοηθειών στο σκάφος της Ακτοφυλακής και ακολούθησε η μεταφορά του στο Κρατικό Νοσοκομείο Çesme.

Συνεχίζεται η έρευνα που ξεκίνησε το Γραφείο του Εισαγγελέα Karaburun. Ο πυροβολισμός κατά ανυπεράσπιστων αλιέων από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria