Μπάιντεν: Είμαστε στην αρχή της ρωσικής εισβολής - Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας - OlaDeka

Μπάιντεν: Είμαστε στην αρχή της ρωσικής εισβολής – Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες να μιλά επισήμως για ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία

Με κυρώσεις που θα πονέσουν απείλησε τη Ρωσία ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του το βράδυ της Τρίτης 22/2. «Βλέπουμε την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στο οποίο ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τις κινήσεις της σχετικά με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ηγέτη, η Ρωσία σχεδιάζει να κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή. «Δεν χρειάζεσαι το αίμα, εκτός αν επιθυμείς να αρχίσεις έναν πόλεμο. Η Ρωσία συγκεντρώνει αποθέματα αίματος». Αν η Ρωσία συνεχίσει την εισβολή της, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με περισσότερες κυρώσεις, είπε ο Μπάιντεν. Μαζί με τη γερμανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να σιγουρέψει πως ο αγωγός Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει.

Όσον αφορά την αναγνώριση στην περιοχή του Ντονμπάς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Εν συνεχεία, ο Αμερικανός ηγέτης είπε «Ακόμα πιστεύουμε πως η Ρωσία θα κάνει μαζική επίθεση στην Ουκρανία».

Το ΝΑΤΟ συνεδρίασε νωρίτερα στις Βρυξέλλες, με τον Στόλτενμπεργκ να δηλώνει πως η Ρωσία σχεδιάζει «μαζική επίθεση» στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πήρε το «πράσινο φως» από την Άνω Βουλή να αναπτύξει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έκανε λόγο για «πυρηνικές φιλοδοξίες» της Ουκρανίας, που στοχεύουν τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υφίστανται πλέον και ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria