«Μαζί με την πώληση κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας σε ξένες εταιρείες, θα φεύγουν και οι υπάλληλοί της από την Εθνική Τράπεζα;» - OlaDeka

«Μαζί με την πώληση κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας σε ξένες εταιρείες, θα φεύγουν και οι υπάλληλοί της από την Εθνική Τράπεζα;»

Ο Αθανάσιος Κώτσιος – Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας – αναφέρει τα εξής:

Μαζί με την πώληση κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας σε ξένες εταιρείες, θα φεύγουν και οι υπάλληλοί της από την Εθνική Τράπεζα ;

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους συναδέλφους – εργαζόμενους του τραπεζικού τομέα, το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Διοικήσεις κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις Μονάδες και τις Υπηρεσίες κόκκινων δανείων.

Μετά την κρίσιμη συνάντηση της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, μεταξύ της Διοίκησης και του Νέου Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ,

το Ανεπαρκές και Εργοδοτικό  Προεδρείο έβγαλε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2022, μία ανακοίνωση που αντί να ενημερώνει τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας για τις προθέσεις της Διοίκησης και αν θα σταματήσουν οι συνεχείς παρεμβάσεις και προτροπές της Διοίκησης στους συναδέλφους που ασχολούνται με τα κόκκινα δάνεια, να επιλέξουν την εθελούσια έξοδο και έπειτα να υπογράψουν διετές συμβόλαιο με την ξένη εταιρεία  do Value γιατί αυτό είναι το εργασιακό τους συμφέρον σύμφωνα με την Διοίκηση, αντί να εξακολουθούν να εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα.

Το Νέο Προεδρείο στην 3σέλιδη του Ανακοίνωση-Έκθεση ιδεών μαθητών Λυκείου, όπως ήταν και η προηγούμενη γράφει τα εξής  :

“Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει υψηλού επιπέδου προσωπικό κι αυτό έχει αναγνωριστεί δημόσια και από την ίδια τη Διοίκηση με ανακοινώσεις και μηνύματα προς το προσωπικό. Επιτέλους, αυτή η αναγνώριση πρέπει να λάβει έμπρακτα χαρακτηριστικά – και να μη μένει μόνο στα λόγια – με τέτοιο τρόπο ώστε να την αντιληφθούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να νιώθουν ασφαλείς στην Εθνική Τράπεζα.”

Το Νέο Προεδρείο έχει αντιληφθεί ότι από το καλοκαίρι του 2021 η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει συμφωνήσει με την ξένη εταιρεία do Value να μεταφερθούν δήθεν “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ”  150 εργαζόμενοι που έχουν εξειδίκευση στην διαχείριση κόκκινων δανείων  Ή συνεχίζουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου από το καλοκαίρι του 2021.

Επιτέλους οι 4 παρατάξεις που συγκροτούν το Νέο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ μετά από την εισήγηση του Άπειρου και Ανεπαρκέστατου Νέου Προέδρου κ. Ντεκουμέ Θανάση, ας αντιληφθούν την πραγματικότητα, ότι η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πιέζει τον τελευταίο καιρό ασφυκτικά, όσους συναδέλφους εργάζονται στις Μονάδες και στις Υπηρεσίες κόκκινων δανειών να δεχθούν την μετακίνησή τους στην do Value, ως δώρο εξ ουρανού !!! 

Οι Συνδικαλιστές των 4 παρατάξεων του Νέου Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ έχουν καταλάβει επιτέλους ότι πρέπει να αγωνιστούν δυναμικά για να προστατεύσουν την διασφάλιση της εργασίας των συναδέλφων-εργαζόμενων στα κόκκινα δάνεια, ώστε να αναγκάσουν την Διοίκηση να μην προχωρήσει στην Απόσχιση των 150 συναδέλφων στην do Value και να πείσουν την Διοίκηση να συνάψει καινούργια συμφωνία με την ξένη εταιρεία που να μην περιλαμβάνει το εργασιακό τέλος και μία ζωή δίχως αύριο για τους 150 συναδέλφους στην Εθνική Τράπεζα.

Για το προσωπικό, το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα πρόκειται για μετακινήσεις εθελοντικές χωρίς δυσμενείς επιδράσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πιέσεις προς τους συναδέλφους.

θέλουμε έναν Σύλλογο ΜΠΡΟΣΤΑ από τις εξελίξεις.

Θα πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος στην έλλειψη διεκδίκησης και διασφάλισης της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Να υπάρξει οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να μείνουν όχι μόνο να μην αντιμετωπίσουν καμία δυσμενή μεταβολή αλλά να υπάρξει από την Τράπεζα ένας σοβαρός προγραμματισμός για την αξιοποίησή τους.

Το Νέο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ θέλει λοιπόν να αντιδράσει πραγματικά και πότε περιμένει να αντιδράσει ;

Kατόπιν εορτής, δηλαδή όταν οι 150 Τραπεζοϋπάλληλοι θα έχουν ήδη μεταφερθεί στην doValue ;

Κανένας Συνάδελφος δεν είναι μόνος του, όσο και αν το Νέο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ δεν θέλει, ούτε και μπορεί να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες κόκκινων δανείων της ΕΤΕ.

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είμαστε ενεργά δίπλα σε κάθε συνάδελφο που δέχτηκε ή θα δεχτεί άμεση ή έμμεση απειλή να αποχωρήσει και τον καλούμε να μας ενημερώσει αμέσως προκειμένου να βοηθήσουμε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria