Μέτρα Covid: Παραμένει η απαγόρευση ορθίων στην εστίαση – Η μόνη αλλαγή που αποφάσισαν οι ειδικοί - OlaDeka

Μέτρα Covid: Παραμένει η απαγόρευση ορθίων στην εστίαση – Η μόνη αλλαγή που αποφάσισαν οι ειδικοί

ΚΑΜΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, δεν χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Εισηγούνται να μην γίνουν εορτασμοί με καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Απόκριες, αλλά και να μην επιτραπεί να υπάρχουν όρθιοι στην εστίαση.

Αναλυτικά εισηγούνται:

  • όχι σε καρναβάλια τις Απόκριες
  • όχι όρθιοι στην εστίαση
  • όχι αλλαγές σε όσα ισχύουν στα γήπεδα

Από την άλλη, περιορίζονται σε αύξηση των καθήμενων στα τραπέζια από τα 6 στα 8 άτομα στην εστίαση.

Με τα τωρινά δεδομένα δεν θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί για τα καρναβάλια για 3η συνεχόμενη χρονιά, εκτός αν σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις αλλάξει άρδην το κλίμα και τα δεδομένα και δοθεί το «πράσινο φως».

Σταθερά υψηλά οι θάνατοι

Σημειώνεται ότι, εικόνα σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει τριψήφιος –τις περισσότερες ημέρες– και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να μειώνεται αλλά με αργούς ρυθμούς.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 22.889 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 σε σύνολο 511.462 rapid και μοριακά τεστ (ποσοστό θετικότητας 4,5%). Στην Αττική εντοπίστηκαν 6.000 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 2.878 και στην Κρήτη 1.767. Την τελευταία εβδομάδα, το ιικό φορτίο στο λεκανοπέδιο όπως αναλύθηκε από τα αστικά λύματα της περιοχής παρέμεινε σταθερό, με ελαφρά πτωτική τάση.

Οριακή αύξηση καταγράφηκε στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Θεσσαλονίκης ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, σημαντική αύξηση παρουσιάζει το ιικό φορτίο στην Πάτρα (+177% συγκριτικά με την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 χθες ήταν 108.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria