Κινέζικα ιπτάμενα ταξί: To 2025 οι πρώτες πτήσεις στην Ευρώπη - OlaDeka

Κινέζικα ιπτάμενα ταξί: To 2025 οι πρώτες πτήσεις στην Ευρώπη

Κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, θα έχουν εμβέλεια 250 χλμ

Η AutoFlight, η κινεζική εταιρεία κατασκευής eVTOL (electric Vertical Take-Off and Landing), συνεχίζει την παγκόσμια επέκτασή της και αποκτά έδρα και στην Ευρώπη. Μια ομάδα με επικεφαλής τον πρώην διευθυντή της Airbus Mark R. Henning, εδρεύει πλέον στο Augsburg στη Γερμανία, με στόχο να πάρει την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) για το αεροταξί «Prosperity I». Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης με αυτονομία περίπου 250 χιλιομέτρων, που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και τρεις επιβάτες εκτός από τον πιλότο. Το πρόγραμμα πιστοποίησης του αεροταξί θα αρχίσει το 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025.

Μια ομάδα ειδικών θα εργαστεί στο κέντρο Έρευνας, Εξέλιξης και Πιστοποίησης στο Augsburg, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε νέες τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, ώστε να πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις και επιδείξεις. Το «Prosperity I» είναι το πρώτο επανδρωμένο αεροσκάφος της AutoFlight, η οποία ως τώρα ασχολήθηκε με τα μη επανδρωμένα drones μεταφοράς φορτίων.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας ότι ο Mark Henning εντάσσεται στο δυναμικό της AutoFlight στην Ευρώπη, με σκοπό την κατασκευή του αεροταξί «Prosperity I» σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας της EASA», δήλωσε ο κ. Tian Yu, Ιδρυτής, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας. Ο Henning είναι αεροναυπηγός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Μονάχου και έχει εργαστεί στην αεροπορική βιομηχανία για 26 χρόνια. Άρχισε την καριέρα του στην DASA και κατείχε ηγετικές θέσεις στην EADS και την Eurocopter. Ήταν Διευθυντής Κυβερνητικών Επιχειρήσεων στο τμήμα ελικοπτέρων της Airbus και επικεφαλής του EC135.

«Φέρνουμε την κατασκευή αεροσκαφών πίσω στο Augsburg, δημιουργώντας θέσεις εργασίας καθώς θα κατασκευάζουμε τα drones μας και θα δημιουργήσουμε την εντελώς νέα αγορά των αεροταξί. Αυτό που μου αρέσει πολύ στην AutoFlight και στο «Prosperity I» είναι η απλότητα, η οποία μεταφράζεται σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα», είπε ο Henning.

Η απλότητα του σχεδιασμού είναι η λεγόμενη διαμόρφωση «lift and cruise» που συνδυάζει μεγάλη εμβέλεια και ασφάλεια με μικρή τεχνική πολυπλοκότητα, καθιστώντας το προσιτό. Η AutoFlight είναι μια από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας στην Κίνα που κατασκεύασε ένα αυτόνομο eVTOL μεγάλων φορτίων. Η εταιρεία έχει κάνει περισσότερες από 10.000 απογειώσεις και προσγειώσεις υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και πλέον είναι έτοιμη να κατασκευάσει το «Prosperity I» και να δείξει την πρόοδο που έχει σημειώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria