Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την απαγόρευση της εκτροφής γούνας στον Καναδά - OlaDeka

Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την απαγόρευση της εκτροφής γούνας στον Καναδά

Στη Βουλή των Κοινοτήτων (Καναδάς) κατατέθηκε νομοσχέδιο που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της εκτροφής γούνας στον Καναδά.

Bill C-247, Ένας νόμος για την απαγόρευση της εκτροφής γούνας εισήχθη από τον βουλευτή Nathaniel Erskine-Smith χθες 8 Φεβρουαρίου 2022. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε για πρώτη ανάγνωση και θα πρέπει να πάει στη Βουλή για δεύτερη ανάγνωση για συζήτηση.

Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται μήνες αφότου η κυβέρνηση της British Columbia ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την εκτροφή βιζόν στην επαρχία, καθιστώντας την πρώτη επαρχία της χώρας που θα ενεργήσει για την εκτροφή γούνας. Έρχεται επίσης μετά από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που πέρασαν τις απαγορεύσεις εκτροφής γούνας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης της Ιταλίας τον Δεκέμβριο του 2021 που θα δώσει τέλος σε όλες τις εναπομείνασες εκμεταλλεύσεις γούνας σε αυτή τη χώρα.

Χάρτης απαγορεύσεων εκτροφής γούνας / Fur Free Alliance

Τα προβλήματα της εκτροφής γούνας στον Καναδά επηρεάζουν πολλούς τομείς, όπως η σκληρότητα και η παραμέληση των ζώων , η μόλυνση του περιβάλλοντος , οι απειλές για τη δημόσια υγεία και η εξάντληση εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσια προγράμματα χρηματοδότησης σε αποτυχημένες προσπάθειες των κυβερνήσεων να διατηρήσουν τη βιομηχανία οικονομικά βιώσιμη.

Οι συνθήκες στις καναδικές φάρμες γουναρικών προκαλούν σημαντική ζημιά και ταλαιπωρία στα εκατοντάδες χιλιάδες ζώα που είναι κλεισμένα σε μικρά συρμάτινα κλουβιά, όλα για ένα προϊόν που κανείς δεν χρειάζεται.

Η εκτροφή γούνας ανήκει στο παρελθόν και αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για να μετακινηθεί ο Καναδάς στο μέλλον. Μια δημοσκόπηση του 2022 που έγινε από την The Fur-Bearers διαπίστωσε ότι το 74% των Καναδών υποστηρίζει την απαγόρευση της εκτροφής γούνας.

VIDEO: Ο βουλευτής Nathaniel Erskine-Smith παρουσιάζει το Bill C-247

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria