Καταδικάστηκαν δύο ιερωμένοι για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι στην Κοζάνη - Είχαν αθωωθεί σε δικαστήριο της Καστοριάς - OlaDeka

Καταδικάστηκαν δύο ιερωμένοι για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι στην Κοζάνη – Είχαν αθωωθεί σε δικαστήριο της Καστοριάς

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε σήμερα  στην καταδίκη δύο εκ των τριών  ιερωμένων που κατηγορούνταν για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου αγοριού»  την περίοδο 2005-2008 σε χωριό της Κοζάνης. Οι δύο ιερείς, ένας πρεσβύτερος και ένας αρχιμανδρίτης, καταδικάστηκαν με πλειοψηφία 6-1  σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενω το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά του «πρότερου σύννομου βίου».  Η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας ήταν η ενοχή του ενός ιερέα και η απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ιερομόναχος στο μοναστήρι της Ζαβορδας την περίοδο της τέλεσης των αδικημάτων,  κρίθηκε αθώος με ψήφους 5-2. Οι καταδικασθέντες προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικο αγόρι  που σύμφωνα με την Ψυχιατρική πραγματονομοσύνη  που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο «είχε πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις των κατηγορουμένων».  

Στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε στην Καστοριά οι  τρεις ιερωμένοι  κρίθηκαν κατά πλειοψηφία αθώοι ενώ στην συνέχεια ο  Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε αναίρεση επί της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Χρήστος Σαββίδης δήλωσε ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα της δίκης λέγοντας οτι “σήμερα αποδόθηκε δικαιοσύνη για ενα ανήλικο παιδί που λόγω της πνευματικής του αδυναμίας και ανικανότητας δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί στο έγκλημα κατα της γενετήσιας αξιοπρέπειας του”. 

Σπύρος Κουταβάς

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria