Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει τη σαρωτική απαγόρευση της εκτροφής βιζόν επικαλούμενη σκληρότητα και κινδύνους μετάδοσης COVID-19 - OlaDeka

Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει τη σαρωτική απαγόρευση της εκτροφής βιζόν επικαλούμενη σκληρότητα και κινδύνους μετάδοσης COVID-19

«Η νομοθεσία έρχεται μετά από εστίες SARS-CoV-2 σε εκατοντάδες φάρμες βιζόν»

Ουάσιγκτον, 4 Φεβρουαρίου 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Σήμερα, ψηφίζοντας για την έγκριση του νόμου America COMPETES, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ συμπεριέλαβε μια διάταξη για την απαγόρευση της εκτροφής βιζόν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας την αποδοκιμασία μιας βιομηχανίας που βλάπτει και σκοτώνει ζώα για τα δέρματα τους, τα εξάγει στην Κίνα για ένα κομμάτι ελίτ καταναλωτών και αποτελεί απειλή διάχυσης του SARS-CoV-2 στους ανθρώπους στην πατρίδα.

Η τροπολογία τέθηκε υπό την ηγεσία των αντιπροσώπων των ΗΠΑ Rosa DeLauro, D-Conn., Nancy Mace, RS.C., και Peter DeFazio, D-Ore., και χορηγήθηκε από τους αντιπροσώπους Jim Cooper, D-Tenn., Andy Levin, D- Mich., και Joe Neguse, D-Colo. Αποτελεί συνέχεια του HR 4310, που εισήχθη από τους ίδιους νομοθέτες και δύο δωδεκάδες άλλους και από τα δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων Mike McCaul, R-Texas, Jan Schakowsky, D-Ill., Lance Gooden, R-Texas και Vern Buchanan , R-Fla.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να κρατάς επιθετικά και μοναχικά άγρια ​​βιζόν σε κλουβιά σε εργοστασιακές φάρμες, να τα σκοτώνεις για ένα προϊόν που κανείς δεν χρειάζεται και μετά να στέλνει το δέρμα τους σε καταναλωτές πολυτελείας στην Κίνα»,  δήλωσε ο Wayne Pacelle, πρόεδρος της  Animal Wellness Action  και του Κέντρου για μια ανθρώπινη οικονομία. «Η υπόθεση κατά της εκτροφής βιζόν ολοκληρώνεται όταν κατανοήσει κανείς ότι μια νέα παραλλαγή από ένα ή περισσότερα από αυτά τα εργοστάσια μπορεί να διαταράξει την οικονομία μας και να θέσει εκατομμύρια Αμερικανούς σε κίνδυνο».

Η τροπολογία εγκρίθηκε ως μέρος ενός ευρύτερου μπλοκ τροπολογιών, συμπεριλαμβανομένου ενός ξεχωριστού μέτρου για την πάταξη των αγορών ζωντανής άγριας ζωής παγκοσμίως λόγω των κινδύνων μολυσματικών ασθενειών που ενέχουν επίσης.

«Η εργοστασιακή εκτροφή βιζόν απειλεί τη δημόσια υγεία, ειδικά καθώς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην πανδημία COVID-19»,  δήλωσε η εκπρόσωπος DeLauro. «Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: οι επιχειρήσεις βιζόν μπορούν να επωάσουν και να διαδώσουν νέες παραλλαγές της COVID-19 και να αποτελέσουν μοναδική απειλή επέκτασης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, χωρίς ουσιαστικά καμία εγχώρια αγορά, η αμερικανική βιομηχανία βιζόν βρίσκεται σε σταθερή πτώση εδώ και χρόνια. Τώρα είναι η ώρα αυτή η νομοθεσία να γίνει νόμος και προτρέπω όλους τους συναδέλφους μου να συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτή τη δικομματική προσπάθεια».

«Ένα από τα πολλά μαθήματα που μάθαμε στην αρχή της πανδημίας COVID-19 είναι ο πραγματικός κίνδυνος μετάδοσης της νόσου από ζώο σε άνθρωπο. Στην πραγματικότητα, εάν ο COVID-19 μπορούσε να σχεδιάσει τον τέλειο βιότοπό του για μετάλλαξη και μετάδοση, θα έμοιαζε πολύ με μία φάρμα βιζόν, όπου χιλιάδες μινκ φυλάσσονται σε μικρά, συχνά ανθυγιεινά, υπερπλήρη κλουβιά, για μέρες»,  είπε η Αντιπρόσωπος Mace. «Σήμερα, μέσω της συνεργασίας και στις δύο πλευρές, έχουμε την ευκαιρία να τερματίσουμε την καταχρηστική και απάνθρωπη πρακτική εκτροφής βιζόν που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Αμερικανών».  

Έχουν μολυνθεί περίπου 6,1 εκατομμύρια βιζόν με SARS-CoV-2, με περίπου 675.000 βιζόν να πεθαίνουν από τον ιό. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ίσως μόνο μερικές εκατοντάδες μολύνσεις COVID-19 μεταξύ όλων των άλλων αιχμάλωτων μη ανθρώπινων ζώων, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων γατών, εξημερωμένων σκύλων και γατών, γορίλων και κουναβιών.

«Αυτό το περιβάλλον εγκλεισμού σε κλουβιά, όπου τα βιζόν συνωστίζονται κατά χιλιάδες, μεγιστοποιεί τις πιθανότητες για ενδοειδική επιθετικότητα, ιογενείς λοιμώξεις και μεταλλάξεις»,  παρατήρησε ο Jim Keen, DVM, Ph.D., διευθυντής κτηνιατρικών επιστημών για το Centre for a Humane Οικονομίας και πρώην λοιμωξιολόγος στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. «Καμία καλή κτηνοτροφία δεν μπορεί να αποτρέψει αυτού του είδους την επιθετικότητα και την εμφάνιση ασθενειών μεταξύ αυτών των αιχμάλωτων, κατεστραμμένων από το ανοσοποιητικό άγριων ζώων».

Οι φάρμες βιζόν έχουν ήδη γεννήσει τρεις παραλλαγές – στη Δανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, αποτελούν αποδεδειγμένη πηγή πολλαπλών νέων παραλλαγών ιών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου εμβολίου ή να αυξήσουν τη λοιμογόνο δύναμη ή τη μεταδοτικότητα του ανθρώπινου ιού. Οι μινκ είναι κορυφαίοι υποψήφιοι ως ο «κρίκος που λείπει» μεταξύ των νυχτερίδων που οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι η αρχική πηγή του COVID, και των ανθρώπων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) ανέφερε ότι πουλήθηκαν 2,7 εκατομμύρια βιζόν το 2019 και 1,4 εκατομμύρια δέρματα βιζόν το 2020. Σύμφωνα με μια επισκόπηση της Animal Wellness Action, υπάρχουν μόλις 60 φάρμες που λειτουργούν στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει εγχώρια αγορά για βιζόν και είναι εξαγωγικό μόνο εμπόρευμα στην αγορά, με το 80 τοις εκατό των πελμάτων να πωλούνται στην Κίνα.

«Ως κάποιος που μεγάλωσε σε και γύρω από φάρμες βιζόν, μπορώ να επιβεβαιώσω την ακραία επιθετικότητα που εκδηλώνουν αυτά τα πλάσματα στην απογοήτευσή τους με τις άθλιες συνθήκες στις άγονες συνθήκες φάρμας στο εργοστάσιο»,  δήλωσε ο Scott Beckstead, διευθυντής εκστρατειών για το Κέντρο για μια ανθρώπινη οικονομία.Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει τη σαρωτική απαγόρευση της εκτροφής βιζόν επικαλούμενη σκληρότητα και κινδύνους μετάδοσης

Η τροπολογία υποστηρίχθηκε από την Animal Wellness Action, το Animal Wellness Foundation, το Center for a Humane Economy, το Michelson Center for Public Policy, το SPCA International και δεκάδες άλλους οργανισμούς, από την Idaho Humane Society έως την Iowa Federation of Humane Societies στο Όρεγκον League of Conservation Voters.

Η Animal Wellness Action (AWA) είναι ένας οργανισμός 501(c)(4) με έδρα την Ουάσιγκτον, DC με αποστολή να βοηθά τα ζώα προωθώντας νομικά πρότυπα που απαγορεύουν τη σκληρότητα. Υπερασπιζόμαστε αιτίες που ανακουφίζουν τα δεινά των ζώων συντροφιάς, των ζώων φάρμας και της άγριας ζωής. Υποστηρίζουμε πολιτικές για να σταματήσουν οι κυνομαχίες και οι κοκορομαχίες και άλλες μορφές κακόβουλης σκληρότητας και να αντιμετωπιστούν οι εκτροφές εργοστασίων και άλλες συστημικές μορφές εκμετάλλευσης ζώων. Για να αποτρέψουμε τη σκληρότητα, προωθούμε τη θέσπιση καλών δημόσιων πολιτικών και εργαζόμαστε για την επιβολή αυτών των πολιτικών. Για να θεσπίσουμε καλούς νόμους, πρέπει να εκλέξουμε καλούς νομοθέτες, και γι’ αυτό υπενθυμίζουμε στους ψηφοφόρους ποιοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ζητήματά μας και ποιοι όχι. Πιστεύουμε ότι η βοήθεια προς τα ζώα μας βοηθά όλους.

Το Animal Wellness Foundation (AWF) είναι ένας ιδιωτικός φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα το Λος Άντζελες με αποστολή να βοηθάει τα ζώα, καθιστώντας την κτηνιατρική περίθαλψη διαθέσιμη σε όλους με ένα κατοικίδιο, ανεξαρτήτως οικονομικής ικανότητας. Οργανώνουμε προσπάθειες διάσωσης και ιατρικές υπηρεσίες για σκύλους και γάτες που έχουν ανάγκη και βοηθάμε τα άστεγα κατοικίδια να βρουν έναν στοργικό φροντιστή. Είμαστε υπέρμαχοι για να φέρουμε τους κτηνιάτρους στην πρώτη γραμμή του φιλοζωικού κινήματος. προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων· και τον εμβολιασμό των ζώων κατά μολυσματικών ασθενειών όπως η λοιμώδης νόσος. Υποστηρίζουμε επίσης πολιτικές που αποτρέπουν τη σκληρότητα των ζώων και που ανακουφίζουν τον πόνο. Πιστεύουμε ότι η βοήθεια προς τα ζώα μας βοηθά όλους.

Το Centre for a Humane Economy  (CHE) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στον επηρεασμό της συμπεριφοράς των εταιρειών για τη διαμόρφωση μιας ανθρώπινης οικονομικής τάξης. Η πρώτη οργάνωση αυτού του είδους στο κίνημα για την προστασία των ζώων, το Κέντρο ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να τιμήσουν τις κοινωνικές τους ευθύνες σε μια κουλτούρα όπου οι καταναλωτές, οι επενδυτές και άλλοι βασικοί ενδιαφερόμενοι απεχθάνονται τη σκληρότητα και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και αγκαλιάζουν την καινοτομία ως μέσο εξάλειψης και των δύο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria