Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες – Το εγκατέλειψαν όλοι - OlaDeka

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες – Το εγκατέλειψαν όλοι

Το πλοίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερείκούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Υπήρχαν επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Η φρεγάτα Ύδρα και τέσσερα ελικόπτερα έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή (2 της πολεμικής αεροπορίας, ένα του πολεμικού ναυτικού και ένα του λιμενικού) όπως και πλοίο της Ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Επίσης επιχειρούν και δύο ιδιωτικά σκάφη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα γύρω στις 4:30.

Ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε εγκατάλειψη, κάτι το οποίο έγινε γρήγορα.  Η κινητοποίηση ήταν άμεση και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με τoν τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κάτσαφάδο, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και ευνόησαν τη διάσωση.

Ο πλοίαρχος του πλοίου επίσης ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Οι 278 έχουν επιβιβαστεί ήδη στα σκάφη του λιμενικού και της Ιταλικής ακτοφυλακής. Ωστόσο ένας άνθρωπος (μέλος του πληρώματος) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρή η κατάστασή του.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Ρόδη Κράτσα: Η Κέρκυρα θα υποδεχτεί τους επιβαίνοντες – Ένας ελαφρά τραυματίας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ανέφερε πως όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υγιείς και γίνονται οι προετοιμασίες για να τους υποδεχθούν στην Κέρκυρα και να τους φιλοξενήσουν.

Ο άνθρωπος με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε γρήγορα με το λιμενικό στην Κέρκυρα.

Δείτε τη φωτογραφία του corfunews.gr με τον τραυματία 

«Οι επιβάτες είναι όλοι στις σωσίβιες λέμβους»

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης δήλωσε στο newsit.gr «βλέπω μόνο καπνούς, είμαι στην παραλία, στις 320 μοίρες απέναντι από το πλοίο που καιγόταν  μέχρι τώρα. Τώρα δεν βλέπω  να καίγεται το καράβι.

Πριν ένα τέταρτο έβλεπα πολλές φωτιές σε όλο το πλοίο, αραιώνουν τώρα οι καπνοί αλλά δεν φαίνεται καθόλου το σκάφος. Έχουν πάει στο σημείο από το Λιμεναρχείο, σκάφη που ήταν κοντά στην περιοχή, σκάφη από την Βόρεια Κέρκυρα. Και οι 230 επιβάτες είναι όλοι σε σωσίβιες λέμβους αλλά δεν βλέπω ακόμα να απομακρύνονται ή να έρχονται προς τον βορρά, προς εμάς δηλαδή, ή να πηγαίνουν προς την πόλη.

Τώρα που ξημέρωσε, βλέπω με τα κιάλια μου ότι δεν έρχονται τα σκάφη προς την Κέρκυρα ή προς κάπου αλλού. Ίσως να περιμένουν ένα μεγάλο καράβι, ίσως να περιμένουν μεγάλο καράβι του Πολεμικού Ναυτικού. Τώρα βλέπω ένα άλλο καράβι αρκετά μεγάλο κοντά στα σύνορα της Αλβανίας να ανεβαίνει προς αυτό το σημείο».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria