Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός - Την παραίτησή του ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - OlaDeka

Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός – Την παραίτησή του ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός κυβέρνησης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός εν μέσω μάλιστα αγροτικών κινητοποιήσεων μετά τις προκλητικές αναφορές του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης για το πώς κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία μετά τη φονική πυρκαγιά του 2007 στην Ηλεία και την αντίδραση του υπουργού o οποίος ήταν παρών σε σύσκεψη. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Τι οδήγησε στην παραίτηση

Αφορμή για την παραίτηση του υπουργού υπήρξαν προκλητικές δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα ο οποίος μιλώντας σε σύσκεψη παρουσία του Σπήλιου Λιβανού ανέφερε, «όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε». 

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» ανέφερε μάλιστα ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα», απάντησε ο μέχρι και πριν λίγα λεπτά, υπουργός,  Σπήλιος Λιβανός με τη στιχομυθία να ολοκληρώνεται με γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria