Εισβολή στην Ουκρανία: Ενεργοποιεί την σύμβαση του Μοντρέ ο Ερντογάν – Τι σημαίνει για τα ρωσικά πλοία - OlaDeka

Εισβολή στην Ουκρανία: Ενεργοποιεί την σύμβαση του Μοντρέ ο Ερντογάν – Τι σημαίνει για τα ρωσικά πλοία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία εν μέσω του πολέμου των δυο χωρών.

Παράλληλα ο Ερντογάν πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα εφαρμόσει τη Συνθήκη του Μοντρέ για τη διέλευση πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου για να εμποδίσει την κλιμάκωση του πολέμου.

Η Τουρκία χαρακτήρισε χθες Κυριακή «πόλεμο» τη ρωσική εισβολή, έτσι ώστε επικαλούμενη τη Συνθήκη του Μοντρέ να περιορίσει τη διέλευση ορισμένων ρωσικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν επέκρινε την «αναποφάσιστη» (όπως είπε) στάση των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων της Δύσης αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «σημάδι αποτυχίας» της διεθνούς τάξης.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της έναντι των συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένων του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα μπορούσε επίσης να γυρίσει την πλάτη στα «εθνικά συμφέροντά της» στην περιοχή. Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι θεωρεί απαράδεκτη τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Τουρκία μείωσε τον ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν τα νοικοκυριά και οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους στο 8% από 18% που ήταν μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ερντογάν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας.

«Μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες, θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο το πρόβλημα του πληθωρισμού που ταλανίζει τη χώρα μας σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria