Διάγγελμα Μπάιντεν: Ο Πούτιν πήρε απόφαση για επίθεση στο Κίεβο - OlaDeka

Διάγγελμα Μπάιντεν: Ο Πούτιν πήρε απόφαση για επίθεση στο Κίεβο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε,αργά το βράδυ της Παρασκευή (18/02), πως είναι πεπεισμένος πλέον ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πάρει την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία, στοχεύοντας την πρωτεύουσα, το Κίεβο, με «2,5 εκατομμύρια αθώους πολίτες». Συμπλήρωσε πάντως πως «δεν είναι αργά για διπλωματική λύση» απευθυνόμενος στην Ρωσία, με δραματικούς τόνους.

Παράλληλα τόνισε ότι «ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αλλά θέλει να πείσει την Ευρώπη ότι μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε για άλλη μία φορά τη Ρωσία ότι αν επιτεθεί στην Ουκρανία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», επαναλαμβάνοντας, πάντως, ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει στρατό στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισήμανε ακόμη ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.

Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria