Δημήτρης Μόσχος στην συγκέντρωση για τις εξοντωτικές τιμές στο ρεύμα: «Αυτό που πληρώνουμε είναι το νταβατζιλίκι!» - OlaDeka

Δημήτρης Μόσχος στην συγκέντρωση για τις εξοντωτικές τιμές στο ρεύμα: «Αυτό που πληρώνουμε είναι το νταβατζιλίκι!»

«ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ»

Ως ηλεκτρολόγος που είναι η άλλη ιδιότητα του, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος, ανέλυσε τους λόγους που αυτή τη στιγμή αναστενάζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που αναγκάζονται να πληρώσουν.

Δείτε στο 21:40

Όλη η ομιλία του:

Το βασικότερο ζήτημα της παραγωγής ενέργειας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, είναι αυτό που είπε πριν ο Πέτρος (σ.σ. εννοεί τον Πέτρο Αναστασίου που μίλησε πριν λίγο), αυτό που τραβάμε σήμερα είναι νταβατζιλίκι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και επιτρέψτε μου με την παλιά μου ιδιότητα σαν ηλεκτρολόγος, είμαι υπομηχανικός ηλεκτρολόγος, άσχετα που είμαι κτηνοτρόφος.

Αυτό που πληρώνουμε είναι το νταβατζιλίκι των μετοχών στους ρύπους που πριν από ενάμιση χρόνο, δύο, ήτανε 5 ευρώ ανά 1,5 κυβικό ρύπων και σήμερα είναι 130.

Ουσιαστικά πληρώνουμε το νταβατζιλίκι στους μεγάλους επιχειρηματίες οι οποίοι παίζουν στις πλάτες της ζωής μας. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ένα κομμάτι είναι αυτό. Το δεύτερο κομμάτι που έβαλε πάλι ο Πέτρος: Ρυθμιζόμενες χρεώσεις, κι εδώ κυρία Ολυμπία, είναι φόρος! Φέραμε εμείς επειδή σαν αγρότες μπορεί να είμαστε αυτό που λένε… οι παρακατιανοί αλλά καθίσαμε οι προτάσεις μας να είναι συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες όταν πάμε να ζητήσουμε κάποια πράγματα.

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι φόρος που μπήκε, χωρίς να περάσει από τη Βουλή ο Ολυμπία, (απευθυνόμενος στην Ολυμπία Τελιγιορίδου) και πρέπει να το καταγγείλετε! Είναι επιπλέον νταβατζιλίκι!

Φέραμε προχθές άνθρωπο παλιό έχει πάρει σύνταξη από το οικονομικό τμήμα της ΔΕΗ και έκατσε και μας έκανε όλη την ανάλυση του λογαριασμού, είναι να φρίξετε! Όταν σας λέω είναι να φρίξετε, είναι να φρίξετε, δεν πληρώνουμε το κόστος παραγωγής της ενέργειας… Άμα καθίσετε κάτω να δείτε τα νούμερα που μας έδωσε, τα έχουμε και σε email, τα δώσαμε και στην πανελλαδική, προσπαθήσαμε να τα δώσουμε παντού, είναι πραγματικό νταβατζιλίκι!

Όταν ένας λογαριασμός της τάξεως στη δικιά μου μονάδα 1.400 ευρώ μηνιαίως, προσέξτε μηνιαίος, η πραγματική κατανάλωση όχι στη χονδρική, λιανική, είναι 183 ευρώ μπορείτε να φανταστείτε για τι πράγμα μιλάμε!

Δηλαδή πληρώνουμε τα νταβατζιλίκια και τα παιχνίδια των μετοχών και των επιχειρήσεων. Από την στιγμή που κάναν την ενέργεια, το ρεύμα, από αγαθό, εμπόριο, αυτά θα τα έχουμε.

Και κοιτάξτε δεν θέλω να κουράσω και να πω πολλά. Εμείς είμαστε στο δρόμο χθες κάναμε και άλλη κινητοποίηση στην Κοζάνη και θα ξανακάνουμε. Αύριο έχουμε γενική συνέλευση στις 6:00 (σ.σ. μ.μ.) σας καλούμε όλους.

Την Παρασκευή στις 12:00 θα κλείσουμε το δρόμο. Για μας, αυτό που έχουμε καταλήξει όλα αυτά τα χρόνια, εγώ είμαι στο δρόμο από το 90 στην πρώτη κινητοποίηση που έγινε στην Καστοριά για τα φασόλια και τότε πετύχαμε την απόσυρση.

Λοιπόν θα είμαστε 12:00 η ώρα την Παρασκευή να κλείσουμε την Εγνατία. Καλούμε όλο τον κόσμο να ρθει και να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια και μη γελιέστε, άμα δεν βγούμε στο δρόμο ούτε υπομνήματα που άκουσα, ούτε τίποτα, εμείς τα σιχαθήκαμε εδώ και χρόνια.

Παιδιά ειλικρινά, έχουμε φτάσει στα όρια όμως. Θα φύγουμε από την παραγωγή και αν θα φύγουμε την παραγωγή, δεν ξέρω τι θα μείνει στην Καστοριά. Κάναμε μία γύρα στα χωριά για να ενημερώσουμε τον κόσμο… και είναι να κλαίει η ψυχή σου! Είναι να κλαίει πραγματικά ψυχή σου! Δεν έχει μείνει άνθρωπος, το καταλαβαίνετε; Τι θα μείνει στην Καστοριά;

Οι λιγοστοί οι συνταξιούχοι και οι άλλοι λιγοστοί δημόσιοι υπάλληλοι; Για να στηρίξουν ποιον; Τους ανθρώπους με την καφεστίαση; Τα εμπορικά; Με ποιον; Με τι; Δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός, το φωνάζουμε χρόνια ολόκληρα. Και δεν έχει γίνει τίποτα. Σας καλούμε αύριο στις 5:30 το απόγευμα, και την Παρασκευή στις 12:00 να κλείσουμε την Εγνατία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria