Απολογισμός Web Event Καρκίνος Μαστού 20-2-2022 - OlaDeka

Απολογισμός Web Event Καρκίνος Μαστού 20-2-2022

Η 1η Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα του Συλλόγου Μαζί Σου

Καρκίνος Μαστού – Από τη Διάγνωση στη Θεραπεία…

πραγματοποιήθηκε, με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

               Στο κατώφλι μιας νέας εποχής, με την Πανδημία Covid-19 σε αποδρομή, η 1η Διαδικτυακή Ημερίδα του Συλλόγου μας, είχε στόχο να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω στην ενημέρωση για την ογκολογική περίθαλψη και την φροντίδα για την καταπολέμηση του Καρκίνου.

           Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της ιατρικής ανέδειξαν θέματα όπως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, θεραπείες και αποκαταστάσεις του καρκίνου και μας παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

  • Μιλήσαμε για τον καρκίνο μαστού. Εστιάσαμε στην πρόληψη, στην αναγνώριση των συμπτωμάτων του, στην ανάγκη άμεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης και την ευαισθητοποίηση όλων.
  • Οι νέες θεραπείες, οι κλινικές μελέτες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, στον καθημερινό αγώνα απέναντι στον καρκίνο, ήταν θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού και αναλύθηκαν διεξοδικά.

           Η ημερίδα ήταν ανοικτή για το κοινό και μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση(livestreaming) από την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook  (https://www.facebook.com/MAZI SOY/events) και την ιστοσελίδα του (https://mazisou.org.gr).

Μεγάλος αριθμός κοινού (περισσότερες από 250 ταυτόχρονες παρουσίες) αξιολόγησε θετικά τη διαδικτυακή της μορφή και μετείχε ενεργά σε αυτήν. Καταφέραμε όλοι μας να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και να έρθουμε πιο κοντά με εξειδικευμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο κέντρο των επιστημονικών εξελίξεων.

Τα ερωτήματα τα οποία υπεβλήθησαν εγγράφως κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν αρκετά και ενδιαφέροντα. Καταβλήθηκε προσπάθεια από τους μετέχοντες ομιλητές να απαντηθούν όσα περισσότερα ήταν δυνατόν, είτε αυτά αφορούσαν ατομικούς προβληματισμούς είτε γενικότερους.

Η 1η διαδικτυακή μας ημερίδα η οποία ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για μια σειρά νέων, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμμετοχή των προσκεκλημένων ομιλητών ιατρών

 Χειρούργου μαστού δόκτορα κ. Κοντούλη Θεόδωρου και

Παθολόγου ογκολόγου επιμελητή Α κ. Βαλούκα Δημήτριου

οι οποίοι με τεκμηριωμένο και κατανοητό τρόπο μας ενημέρωσαν για τον καρκίνο του μαστού και απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς των συμμετεχόντων. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και ευελπιστούμε να τους έχουμε μαζί μας και σε νέες μας εκδηλώσεις, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας ιατρός ογκολόγος – ειδικός παθολόγος κ. Σοφία Μπάκα.

Ο Σύλλογος Μαζί Σου ευχαριστεί την εταιρεία GK conference management pr & communication την άψογη τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη της.

Όλο το υλικό της ημερίδας θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου καθώς και στο κανάλι του στο You Tube.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαζί Σου

Νικόλαος Σ Μηταράς

Πρόεδρος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria