PISA: Το σχολείο της Καστοριάς που θα λάβει μέρος στις εξετάσεις και τα αναπληρωματικά - OlaDeka

PISA: Το σχολείο της Καστοριάς που θα λάβει μέρος στις εξετάσεις και τα αναπληρωματικά

Συνολικά 255 σχολεία θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν   από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου, στα γνωστικά πεδία  Μαθηματικά,  Φυσικές Επιστήμες,  Κατανόηση Κειμένου και επιπλέον στο πεδίο: Δημιουργική Σκέψη.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον πίνακα  με τα 255 σχολεία
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον πίνακα με τα 505 αναπληρωματικά σχολεία

Την ευθύνη διεξαγωγής της Διεθνούς Έρευνας PISA (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται ανά τριετία υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), έχει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Η έρευνα διεξάγεται σε περισσότερες από 80 χώρες και διερευνά κατά πόσον οι γνώσεις και οι δεξιότητες των 15χρονων μαθητών και μαθητριών τούς επιτρέπουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες.

Στη χώρα μας η έρευνα PISA 2022 θα πραγματοποιηθεί από 15 Μαρτίου 2022 έως 15 Απριλίου 2022 και θα συμμετάσχουν τα 255 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αντικατάσταση ενός σχολείου με κάποιο από τα 505 αναπληρωματικά.

Τα σχολεία έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική.

Η έρευνα, που αποτελείται από ένα Γνωστικό Τεστ και ένα Ερωτηματολόγιο, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο σχολικό εργαστήριο πληροφορικής των σχολικών μονάδων.

Το ΙΕΠ θα διαφυλάξει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των μαθητών που θα πάρουν μέρος στην έρευνα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 παρ. 1 περ. γ & ε και 9 παρ. 2 περ. ζ του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής   θα επικοινωνήσει με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria