Το Facebook επενδύει 100 εκατ. δολάρια σε ελληνική Startup - OlaDeka

Το Facebook επενδύει 100 εκατ. δολάρια σε ελληνική Startup

Όπως είχε προαναγγείλει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης, δύο είναι οι επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών που συνδέονται με την ελληνική τεχνολογική σκηνή

Μπορεί ακόμη ο θόρυβος, της εξαγοράς του 49% της ελληνικής Viva,  από την JP Morgan, να μην έχει κοπάσει, αλλά όπως φαίνεται αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς μια νέα επένδυση αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί αυτή τη φορά από την meta, δηλαδή το εμβληματικό Facebook.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Startupper, το Facebook έχει προχωρήσει στην εξαγορά – επένδυση ελληνικής Stratup εταιρείας που διαθέτει παρουσία, εκτός από την Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Αν και το όνομα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, οι πληροφορίες του Startupper, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη Startup εταιρεία κινείται στο χώρο του deep tech, εστιάζοντας στο λογισμικό για video. Η εν λόγω Startup εταιρεία έχει εστιάσει σε τεχνολογίες AI, όπως και VR και AR, προσφέροντας λύσεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου στο πεδίο που δραστηριοποιείται!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη επένδυση, από την πλευρά του Facebook, θα ανέλθει (ίσως και ξεπεράσει) τα 100 εκατ. δολάρια.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση που θα προκαλέσει νέο «σεισμό» που όμως είχε προαναγγελθεί με πολύ έξυπνο τρόπο από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλη, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria