ΣΠΙΤΙΚΟ PUMPKIN SPICE LATTE: ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ - OlaDeka

ΣΠΙΤΙΚΟ PUMPKIN SPICE LATTE: ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ

Φτιάχνουμε σπιτικό pumpkin spice latte, με φρέσκια κολοκύθα, ακολουθώντας την πιο υγιεινή οδό.

Μπορεί να πεις πως είναι μια ξενόφερτη, αμερικάνικη μόδα, που έφτασε και στην Ελλάδα. Είναι! Όταν όμως κάτι είναι τόσο απολαυστικό, όσο ένα ρόφημα pumpkin spice latte, γιατί όχι; Η βάση του είναι πουρές κολοκύθας με μπαχαρικά, που ανακατεύεται μέσα σε γάλα και προστίθεται σε έναν καλό, δυνατό εσπρέσο.

Πολλοί βάζουν από πάνω και χτυπημένη σαντιγί, όπως και διάφορα σιρόπια με γεύσεις καραμέλας κ.ά. Εμείς όμως θα πάρουμε την πιο υγιεινή οδό! Το ρόφημα θα το κάνουμε vegan, κατά προτίμηση με γάλα βρόμης, που είναι πιο κρεμώδες. Αν δεν θέλετε να βάλετε γάλα βρόμης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος γάλακτος σας αρέσει (και ζωικής προέλευσης, φυσικά, αν δεν σας απασχολεί να είναι το ρόφημα vegan).

Αντί για ζάχαρη ή σιρόπια, χρησιμοποιούμε σιρόπι σφενδάμου. Έχει υψηλή διατροφική αξία και η ιδιαίτερη γεύση του δένει υπέροχα με τα μπαχαρικά και την κολοκύθα. Μπορούμε να το βάλουμε την ώρα που ζεσταίνουμε το γάλα, ή και στο τέλος, όπως θα δείτε στη συνταγή, ώστε να κάνει καθένας όσο γλυκό θέλει το δικό του pumpkin spice latte.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια κολοκύθα, την οποία θα βράσουμε ή θα ψήσουμε στον ατμό. Εναλλακτικά, μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμη κολοκύθα, μαγειρεμένη στον ατμό και συσκευασμένη σε κενό αέρος. Τη βρίσκουμε στα ψυγεία μανάβικων και σούπερ μάρκετ.

pumpkin spice latte

Καρολίνα ΔωρίτηRemaining Time-0:00FullscreenMute

Στην Αμερική, για να φτιάξουν pumpkin spice latte, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν έτοιμα μείγματα κολοκύθας με μπαχαρικά, ή πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα. Εδώ, τέτοιες κονσέρβες κολοκύθας βρίσκουμε μόνο σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, που έχουν μεγάλη ποικιλία εισαγόμενων προϊόντων. Πάντα όμως το φρέσκο είναι καλύτερο!

Ο πουρές κολοκύθας που φτιάχνουμε είναι για παραπάνω δόσεις από τις δύο κούπες που κάνουμε εδώ. Όσο περισσέψει, το αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι ή δοχείο που κλείνει με καπάκι και το χρησιμοποιούμε στον καφέ μας τις επόμενες ημέρες (διατηρείται καλά 5 μέρες στο ψυγείο).

Αυτό το ευχάριστο ρόφημα γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν είσαι μέσα στα ζεστά, δίπλα σε τζάκι, ενώ έξω κάνει κρύο και πέφτει χιόνι!

Συνταγή για pumpkin spice latte

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Vegan
pumpkin spice latte

Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 2 κούπες

  • 140 γρ. κολοκύθα, βρασμένη ή στον ατμό
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 2-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (αν μας αρέσει πιο γλυκό, χρησιμοποιούμε περισσότερο)
  • 300 ml γάλα βρόμης
  • 2 δόσεις δυνατός εσπρέσο
  • 100 ml φυτική κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά την κολοκύθα από νερά. Τη χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μπαχαρικά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Βάζουμε το γάλα σε μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σιγά-σιγά μέχρι να έρθει σε βράση. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα της κολοκύθας, ανακατεύοντας με σύρμα.

Ετοιμάζουμε τον καφέ σε δυο μεγάλες κούπες.

Προσθέτουμε σε κάθε κούπα το ζεστό γάλα με την κολοκύθα, να γεμίσει.

Προσθέτουμε σε κάθε κούπα 1 με 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, ή όσο θέλει καθένας.

Βάζουμε προαιρετικά από πάνω περίπου μια κ.σ. χτυπημένη σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε ζεστό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria