Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 31 Μαρτίου – Τι είπε για τα μέτρα - OlaDeka

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 31 Μαρτίου – Τι είπε για τα μέτρα

Οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού έως τις 31 Μαρτίου δεν θα  πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νόμο καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Έρχεται κι άλλη αποκλιμάκωση

Αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορονοϊό, ο υπουργός τόνισε πως «αποδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η μετάλλαξη Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε».

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Ο κ. Πλεύρης δικαιολόγησε την αποκλιμάκωση που έρχεται επισημαίνοντας επίσης πως κύμα της Δέλτα βρήκε τη χώρα με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του γενικού πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria