Κυβερνητικό Κλιμάκιο επισκέφτηκε την Π.Ε. Φλώρινας στα πλαίσια αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού - OlaDeka

Κυβερνητικό Κλιμάκιο επισκέφτηκε την Π.Ε. Φλώρινας στα πλαίσια αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιο για θέματα μεταφορών Μιχαήλ Παπαδόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχαήλ Σταυριανουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέφτηκε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, την Π.Ε. Φλώρινας στα πλαίσια  αντιμετώπισης των ζημιών που προκλήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση  της 9ης  Ιανουαρίου 2022.

Αρχικά το κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψία σε κτίρια της Φλώρινας που υπέστησαν ζημιές. Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήριου Βόσδου, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Πολιτικής Προστασίας – ΠΔΜ Θωμά Μάνου, του Δήμαρχου Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιωάννη Λιάση, του Προέδρου του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη, του Διοικητή της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Π/Ζ Ταξίαρχο Νικόλαου Γκόνη, του Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγου Δημήτριου Κοντογιάννη, του Διοικητού του 1ου Συντάγματος ΠΖ Συνταγματάρχης Αναστάσιου Αποστολίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή Φλώρινας Παναγιώτη Γεωργιάδη, του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, εκπροσώπων του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη σύσκεψη αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων από σεισμό.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ενημέρωσε για τις προβλεπόμενος διαδικασίες.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις όπου θα εξειδικεύονται περαιτέρω οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν προς ενημέρωση των πολιτών.

Ο έλεγχος των κτιρίων από τα κλιμάκια μηχανικών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria