Κοινή δήλωση – Στ. Αραχωβίτης – Ολ. Τελιγιορίδου: “Η χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, επιβεβαιώθηκε” - OlaDeka

Κοινή δήλωση – Στ. Αραχωβίτης – Ολ. Τελιγιορίδου: “Η χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, επιβεβαιώθηκε”

Η διάλυση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας επιβεβαιώθηκε με την ολοκλήρωση της χειρότερης πληρωμής άμεσων ενισχύσεων αγροτών και κτηνοτρόφων όλων των εποχών! Την ώρα που η ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, λιπάσματα, ζωοτροφές, καύσιμα και αγροεφόδια θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της παραγωγής, το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων δείχνει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Στις 22 Δεκέμβρη υπήρξε η καθιερωμένη πανηγυρική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορούσε στην μεγάλη πληρωμή της ημέρας εκείνης και που κατέληγε ως εξής: «Επισημαίνεται ότι το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 θα είναι διαθέσιμο μέχρι 31/1/2022».

Την ίδια ημέρα χιλιάδες αγρότες είδαν, για δεύτερη φορά, είτε να μην πιστώνονται καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους, είτε τα ποσά να είναι πετσοκομμένα.

Μισό μήνα μετά, σύμφωνα με καταγγελίες  και σχετικά δημοσιεύματα, όχι μόνον οι αγρότες και τα ΚΥΔ αλλά ακόμη και οι περιφερειακές Υπηρεσίες του ίδιου του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα.

Η Κυβέρνηση των “Αρίστων” που κατάφερε να προκαλέσει ένα ακόμη μπάχαλο στα ποσά και τους χρόνους που καταβάλλονται οι αγροτικές ενισχύσεις, στερεί τώρα το δικαίωμα των αγροτών ώστε να ενεργήσουν και, εφόσον δικαιωθούν, να συμπεριληφθούν στην επικείμενη διορθωτική πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης.  Μέχρι αυτή τη στιγμή επικρατεί η παντελώς απαράδεκτη κατάσταση να αποκλείονται από το να προχωρήσουν στις διοικητικές πράξεις, δεκάδες χιλιάδες αγρότες που είναι αδικημένοι από τις προβληματικές, πρόχειρες, αδιαφανείς, γεμάτες αποκλίσεις και περικοπές  πληρωμές.

Ταυτόχρονα, και οι λοιπές, δήθεν προγραμματισμένες πληρωμές (η προγραμματισμένη για πέρσι πληρωμή των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων σε μια σειρά από αγροτικά προϊόντα και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις) βρίσκονται στον αέρα λόγω της πλήρους αποσύνθεσης του συστήματος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ.  Περίτρανη απόδειξη, το ότι δυο χρόνια τώρα, αδυνατούν να  καταρτίσουν μια διακήρυξη που να μην καταπίπτει από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, θέτοντας σε κίνδυνο τη δίκαιη, ορθή, έγκαιρη και διαφανή πληρωμή όλων των αγροτικών ενισχύσεων.

Με διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο, ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις, προειδοποιούμε,  επισημαίνουμε τα προβλήματα και προτείνουμε λύσεις. Η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί. Η απαράδεκτη, αδιαφανής, αλαζονική και αμφίβολης νομιμότητας κατάσταση με τα χρήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά θα κληθεί να λογοδοτήσει μπροστά στον Ελληνικό λαό και αυτό θα γίνει σύντομα. Τότε θα πάρει την ετυμηγορία που της αξίζει.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria