Ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα κατά την εορταστική περίοδο, παρά την πανδημία, δηλώνουν οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων & Εστίασης Καστοριάς - OlaDeka

Ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα κατά την εορταστική περίοδο, παρά την πανδημία, δηλώνουν οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων & Εστίασης Καστοριάς

Ως ένας από τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η Καστοριά. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γεμίσει η Καστοριά κόσμο κατά την εορταστική περίοδο.

“Η επισκεψιμότητα πήγε αρκετά καλά έως πολύ καλά, θα έλεγα. Όχι βέβαια οπως άλλες χρονιές, αλλά νομίζω ότι ήταν αρκετά καλή.

Από πληροφορίες που έχω και εγώ από τους συναδέλφους ξενοδόχους, ήταν μία περίοδος η οποία ήταν αρκετά καλή, σε σχέση πάντα με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχής μας και στην Ελλάδα γενικότερα”, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος, δηλώνοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την κίνηση που υπήρξε τις γιορτές.

Σιδέρης Σμαρόπουλος

Εάν δεν υπήρχε η μετάλλαξη Omicron, τότε θα μιλούσαμε για μία από τις καλύτερες τουριστικά χρονιές για αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Άγγελο Γεωργιάδη.

“Η κίνηση το διάστημα των εορτών ήταν αρκετά ικανοποιητική. Θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε η μετάλλαξη  Omicron, τότε θα μιλούσαμε για μία από τις καλύτερες τουριστικά χρονιές για αυτή την περίοδο. Παρά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, επισκέφθηκε κόσμος την πόλη”, ανέφερε.

Τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό τα οποία ανακοινώθηκαν, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην εστίαση και την διασκέδαση.

“Αιφνιδιαστήκαμε γιατί τα μέτρα έγιναν μέσα στις γιορτές και αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε σε αυτά. Αλλά σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ικανοποιητική η κίνηση, αν και πριν τις γιορτές είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι.

Τα μέτρα  δυσκόλεψαν αρκετά την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Κάποια μαγαζιά αναγκάστηκαν να κλείσουν. Δηλαδή, καταστήματα που λειτουργούν αργά το βράδυ. Με τον περιορισμό της ώρας αυτά τα καταστήματα δεν μπόρεσαν ούτε καν να ανοίξουν. Οπότε γι’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις πρέπει  να δοθούν μέτρα στήριξης. Βέβαια όχι μόνο για αυτούς, αλλά αυτοί έχουν πληγεί περισσότερο από όλους, παράλληλα όμως  έχουν πληγεί και όλοι οι υπόλοιποι γιατί στην ουσία μιλάμε για μία υπολειτουργία της εστίασης και όχι κανονική λειτουργία.

 Επομένως, οφείλει η κυβέρνηση να μεριμνήσει την περίοδο  που έρχεται και είναι ακόμα πιο δύσκολη για τον κλάδο μας  με το ρεύμα να έχει εκτοξευτεί, και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας να παραμένουν ως είχαν. Το επόμενο τρίμηνο είναι πάρα πολύ καθοριστικό για τις επιχειρήσεις και δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξουν αρκετές από αυτές. Με τους περιορισμούς αυτούς, δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα έξοδά μας”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Άγγελος Γεωργιάδης

fonikastorias.gr Ε.Ψ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria